Primul pas în meseria de polițist

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui s-au prezentat noii polițiști admiși în urma concursului de recrutare din sursă externă care a avut loc în luna mai a.c.

Cu emoțiile specifice unei astfel de înlâlniri, aceștia au fost întâmpinați de conducerea inspectoratului care le-a adresat felicitări pentru promovarea examenului și bun venit în rândul polițiștilor vasluieni .

Șeful inspectoratului, domnul comisar șef Mirica Ionel, le-a explicat faptul că meseria de polițist implică multă responsabilitate, autoritate, putere de anticipare a evenimentelor, hotărâre, onestitate și încredere în puterea legii.

De asemenea, le-a specificat faptul că obiectivul principal este acela de a forma o echipă pentru a aduce liniște și siguranță vasluienilor, iar pentru aceasta este nevoie să facem față provocărilor profesionale, prin efortul, capacitatea și disponibilitatea fiecăruia.

Pe parcursul săptămânii viitoare, acestora li se va prezenta structura organizatorică a instituției și în special a formațiunii de ordine publică unde își vor desfășura activitatea. De asemenea, vor fi instruiți, cu aspecte introductiv generale, pe diverse linii de activitate specifice muncii de poliție.

Pe data de 11 iulie a.c. la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui va avea loc festivitatea pentru depunerea jurământului în conformitate cu prevederile art. 23 din Legea 360/2002 privind statutul polițistului.

După depunerea jurământului, polițiștii vor desfășura activități la posturile de poliție fiind îndrumați de colegi cu experiență în domeniul ordinii publice. În această perioadă vor fi echipați cu uniforma de serviciu și nu vor purta asupra lor armament.

Începând cu data de 25 iulie a.c., pe durata a trei luni, polițiștii vor participa la cursul de inițiere în carieră desfășurat la instituții de învățământ din cadrul M.A.I unde vor beneficia de o pregătire intensivă teoretică și practică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.