Comisar şef din Poliţia Iaşi, „în cărţi“ pentru a deveni adjunct al IPJ Vaslui

Un șef de serviciu din cadrul Poliţiei ieşene este „în cărţi“ pentru a deveni adjunct al Inspectoratului de Poliţie Vaslui. Este vorba despre comisarul şef Gabriel Doru Panţîru, fostul şef al Poliţiei Municipiului Iaşi, în prezent şef al Serviciului de Investigaţii Economice şi Financiare. Mutarea s-ar produce pe fondul problemelor grave de corupţie descoperite la IPJ Vaslui de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Comisarul şef Panţîru a fost timp de patru ani şef la Poliţia Municipiului Iaşi, până pe 8 martie, când a decis să preia locul lui Petru Bălteanu la conducerea SICE, care s-a pensionat. Locul lui Panţîru a fost preluat de comisarul şef Gheorghe Fotea, care asigurase conducerea structurii Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC).

Comisarul Panţîru fusese numit la conducerea Poliţiei Municipiului în anul 2012, după ce l-a înlocuit la comandă pe Lucian Mursa, care la vremea respectivă s-a transferat ca poliţist judiciar la Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi.

În privinţa posibilei mutări la Vaslui, aceasta s-ar face pe fondul unor dosare de corupţie existente aici. Mai exact, DNA a trimis în judecată pentru fapte de corupţie mai mulţi poliţişti din conducerea acestei instituţii, respectiv şeful poliţiei Vaslui, Mihai Carp, împreună cu şeful Poliţiei Rutiere, Ioan Vârlan, cât şi al Biroului Rutier, Iulian Munteanu.

Şeful IPJ Vaslui este trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de instigare indirectă la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, iar Vârlan, şeful Serviciului Rutier, pentru infracţiunile de luare de mită în formă continuată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi instigare la abuz în serviciu. Iulian Munteanu, şeful Biroului Rutier, este trimis în judecată pentru luare de mită, dare de mită în formă continuată, trei infracţiuni de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, fals material şi instigare în înscrisuri materiale, fals intelectual şi instigare la fals intelectual.

Prin numirea ofiţerului ieşean în echipa de comandă a IPJ Vaslui, se va realiza o premieră în poliţia vasluiană, ambele funcţii de conducere fiind ocupate de doi ofiţeri din afara judeţului.

Reamintim, în luna decembrie, după izbucnirea scandalului de corupţie la Poliţia Rutieră Vaslui, la conducerea IPJ Vaslui a fost imputernicit comisar-şef Ionel Mirica, fostul adjunct al IPJ Bacău.

Atât fostul inspector-şef al IPJ Vaslui, Mihai Carp, cât şi adjunctul acestuia, Cătălin Popa, s-au pensionat anticipat după scandalul de la Rutieră. De altfel, comisaru-şef Mihai Carp are calitatea de inculpat în dosarul în care 11 poliţişti (nouă din cadrul IPJ Vaslui, unul din cadrul IGPR şi unul din cadrul IPJ Ilfov) au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu şi fapte de corupţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.