O țigară uitată aprinsă l-a băgat în spital cu arsuri pe 70% din suprafața corporală

Un incendiu a izbucnit, joi, într-un apartament din municipiul Bârlad, un bărbat de 50 de ani şi mama acestuia, în vârstă de 80 de ani, fiind surprinşi în interiorul locuinţei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, bărbatul a suferit arsuri pe mai bine de jumătate din suprafaţa corporală, iar femeia a suferit un atac de panică.

“Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale (autospeciala de stingere cu apă și spumă, autospeciala de lucru la înălțime B45 și ambulanța tip B2 – EPA), pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din municipiul Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenție, în apartamentul cuprins de flăcări a fost găsită o persoană care suferise arsuri. Victima, un bărbat în vârstă de 50 ani, a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 70 % din suprafața corpului. Victima a fost preluată de un echipaj al ambulanței tip B2 (EPA).
Mama victimei, o persoană în vârstă de aproximativ 80 ani, a suferit un șoc și a primit îngrijiri medicale de la un echipaj de pe ambulanța aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad.” au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.
Victima incendiului a fost preluată de un elicopter SMURD pentru a fi transportată la o unitate medicală specializată în arsuri. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul de la o țigără uitată aprinsă.