Primiți urătorii? Poftiți la Festival!

Astăzi, 17 decembrie, în municipiul Vaslui se va desfăşura cea de-a XXXVI-a ediţie a Festivalului “Datini şi obiceiuri de iarnă”. Manifestarea va debuta la ora 10.00 cu o paradă a grupurilor de colindători şi urători, care vor pleca din   Parcul Copou, pentru a ajunge în Centrul Civic. Începând cu ora 11.00,  reprezentaţii  alaiurilor prezente vor evolua pe scena special amenajată  în Centrul Civic al oraşului. În caz de vreme nefavorabilă, spectacolul se va desfășura la Casa de Cultură ”Constantin Tănase” Vaslui

Și anul acesta,  la Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă participă formaţii din judeţul Vaslui,dar nu lipsesc nici urşii din Comăneşti şi Dofteana, județul Bacău.

Ca de fiecare dată, organizatorii acestei manifestări sunt Consiliul Județean Vaslui, prin Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) și Primăria Vaslui.

”Luni, 18 decembrie, la ora 18.00, la Silver Mall, îi invităm pe vasluieni la altă manifestare organizată în spiritul sărbătorilor de iarnă. Este vorba de vernisajul expoziției fotografice ”Datini și obiceiuri de iarnă”, o expoziție cu fotografii realizate la Festivalul de anul trecut. În expoziție se regăsesc fotografii realizate de 36 de fotografi amatori și profesioniști din Vaslui,  iar lucrările vor putea fi admirate până pe data de 31 decembrie 2017. Nu ne rămâne decăt să îi invităm pe vasluieni alături de noi, să ne bucurăm împreună de obiceiurile practicate de strămoşii noştri cu secole în urmă, sărbătorile de iarnă fiind singurele care se pot bucura încă de acest avantaj”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.