Primaria Arad se lauda ca a confiscat 113 lei de la cersetori. Fotografia a starnit revolta pe Facebook: “De ce le furati banii saracilor?”

Primaria Municipiului Arad a anuntat joi, 4 februarie, pe pagina de Facebook, ca agentii politiei locale Arad au confiscat 113 lei de la un cersetor si ca suma va ajunge in bugetul orasului.

Alaturi de postare, este si un apel catre oameni, sa nu incurajeze cersetoria. Mesajul primariei a starnit multe comentarii negative, oamenii fiind revoltati de gestul politistilor, cu care reprezentantii primariei se mandresc pe Facebook.

  • “Wow, l-ati jecmanit pe un om sarman de putinul pe care il avea. Mare fapta de vitejie. In loc sa-l ajutati prin servicii sociale. Ca ma gandesc ca nu de placere sta pe strazi”.
  • “Nu incurajati cersetoria. Doar furtul.
  • Ati luat de la un sarac, sa bagati in bugetul orasului. Interesant. Mai bine v-ati apuca de lucruri serioase. Astea nu is realizari de postat pe internet. De rasul lumii a ajuns orasul. V-ati imbogatit cu 113 lei. Bravo”.
  • “Sa va fie rusine! Pe cand locuinte sociale pentru oamenii astia? Pe cand destructurarea retelelor care ii exploateaza si ii trateaza ca pe niste sub-oameni? Pe cand poze triumfatoare cu capturi de la smecherii care fac evaziune fiscala de sute de milioane lunar? Nesimtitilor”.
  • “Ce captura, Primaria Municipiului Arad! Ati facut poza la 113 lei confiscati de la o persoana care A INDRAZNIT sa apeleze la mila publica de parca l-ati prins pe Escobar. Si nu numai ca aceasta poza exista dar cineva chiar a decis ca este intr-adevar un lucru demn de mandrie. Teatrul absurdului. Haideti sa revizuim putin sistemul de ajutor social si sa incercam sa le dam o sansa celor care ajung sa traiasca din mila publica iar mai apoi sa ne laudam cu asemenea abjectii”, sunt cateva dintre comentariile de la postare