Liceenele de la “Nicolae Iorga” Negrești, vicecampioane la baschet

În perioada 13-15 aprilie 2018, s-a desfăşurat, la Negreşti, etapa pe zona de N-E, la Baschet-fete-licee, din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

Au participat reprezentantele judeţelor :

  • BACĂU – Liceul Teoretic ,,Spiru Haret” Moineşti, prof. Szabo Nicolae
  • IAŞI – Colegiul Naţional Iaşi , prof. Cosoi Marius
  • SUCEAVA – Colegiul Naţional ,,Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, prof. Hrihor Rodica
  • VASLUI – Liceul Tehnologic ,,Nicolae Iorga” Negreşti, prof. Geta Boitan.

Competiţia s-a desfăşurat în spiritul Regulamentului  F.R.B., al corectitudinii, al voinţei de a învinge, iar cei mai buni au câştigat.  Cu toţii, jucători, antrenori, arbitri, organizatori şi spectatori, au întărit împreună, spiritul fair-play-ului, au avut o atitudine fermă, stăpânire de sine, modestie şi lipsa de ostentaţie  în victorie.

Competiţia a constituit un bun prilej de manifestare şi afirmare a sportului şcolar, a unei înalte ţinute sportive, un mijloc eficient de educaţie şi pregătire, precum şi o rampă de lansare în sportul de performanţă. Pentru cadrele didactice, profesorii antrenori a fost un util schimb de opinii şi experienţă, o cunoaştere interpersonală şi un examen profesional cu echipele pe care le pregătesc.

Echipa care a reprezentat liceul şi judeţul s-a clasificat pe locul al doilea, devenind vicecampioană zonală. Echipa meritorie a fost formată din elevele Zaharia Rebeca, Nimirceag Elena, Moisii Monica, Pîrvu Luiza, Coman Paula, Pomîrleanu Andreea, Bontea Jennifer, Balan Giovanna, Lazăr Andreea, Zaharia Raluca, Cracea Ema, Ilaşc Monica şi a fost coordonată de prof. Geta Boitan.

Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în buna desfăşurare a acestei competiţii sportive: conducerii Liceului ,,Nicolae Iorga” prin prezenţa d-lui director Matei Gabriel, care a încurajat reprezentantele echipei noastre la fiecare joc, d-nei directoare a Şcolii ,,Mihai David” Negreşti, pentru momentele plăcute din deschiderea competiţiei (dansul pe role, dans etno, gimnastică),     d-nei Alina Boitan, pentru programul demonstrativ al Clubului Sportiv LONG HO Negreşti în Qwan Ki Do, brigăzii de arbitri de la Iaşi, care au dat dovadă de un înalt profesionalism şi corectitudine, dar nu în ultimul rand, d-lui inspector de specialitate, prof. Eduard Ursu, care ne-a sprijinit în permanenţă, pe parcursul acestei competiţii. (prof. Geta Boitan)

Rezultate finale: Iaşi-Bacău (31-34), Suceava-Vaslui (30-36), Iaşi-Suceava (23-55),  Vaslui- Bacău (28-42), Suceava-Bacău (36-44), Vaslui-Iaşi (37-22). Clasamentul final: locul 1- Bacău, locul 2 – Vaslui, locul 3 – Suceava, locul 4 – Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.