Prima zăpadă din an! Ninge ca-n povești în județul Vaslui

Iarnă în toată regula după zile călduroase de toamnă. Prima zăpadă a pus stăpânire pe județul Vaslui. E totul alb în zona de est a județului, ninge puternic în zona de vest și nord și mai puțin în zona de sud. Unii primari au vost nevoiți să pună în funcțiune utilajele pentru degajarea zăpezii care a acoperit drumurile de acces.

“După cum se vede iarna își întra în drepturi și în zona noastră. Rugămintea mea este sa evitați deplasările din localitățile dvs. deoarece este multă zapada plina de apa pe drumurile județene iar utilajele de dezăpezire nu pot interveni pana nu se liniștește aceasta prima ninsoare. Va multumesc pentru înțelegere!” a atenționat Vasile Tărăgan, primarul comunei Bunești-Averești.

“Pe DJ244 E, se circulă în condiții de iarnă, însă se lucrează la degajarea zăpezii! Vestea bună este că acest episod de iarnă, asigură o cantitate de apă în sol, contribuind la compensarea deficitului hidric, lucru care ne dă speranțe pentru un an agricol bun! Doamne ajută! a transmis și Ion Gentimir, primarul comunei Tătărăni.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi viscol, ce vor cuprinde, treptat, până duminică, trei sferturi din ţară.