(Galerie foto) Ziua Internațională a Iei, sărbătorită cu restricții

Zeci de tineri vasluieni au marcat Ziua Internațională a Iei, printr-un flashmob organizat în Parcul Copou, de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui,  în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui, cu participarea Ansamblului de dansuri populare Hora Vasluiului și a elevilor Școlii de dans Virginel Solomon.
Acțiunea, deși s-a petrecut în aer liber, a fost posibilă doar cu respectarea unei lungi liste de restricții: dansatorii au fost obligați să se dezinfecteze pe mâini la intrarea și la ieșirea din perimetrul stabilit, li s-a luat temperatura, li s-a cerut purtarea măștilor de protecție pe toată durata spectacolului.
”Ultimul eveniment cu public, organizat de Hora Vasluiului, a fost la începutul lunii martie, la Targul de Primăvară. , după care a urmat această perioadă, consistentă, de pauză. Evident, revenirea în forma fizică și emoțională potrivită necesită o perioadă de adaptare. Este îmbucurător că am reușit să organiyăm activitatea de astăzi, și nu ne-a fost deloc simplu, pentru că sunt foarte multe condiții pe care a trebuit să le îndeplinim. chiar dacă evenimentul se desfășoară în aer liber.  Dacă anul trecut am organizat un eveniment similar în Centrul Civic, umplând spațiul cu dansatori și public, anul acesta am fost puși în situația de a face o promovare foarte mare. Dealtfel, este pentru prima dată când nu promovăm un eveniment de frica prezenței unui număr mare de spectatori, peste posibilitățile locului de desfășurare, în contextul restricțiilor dictate de pandemie.  A fost un prim test pentru noi. Urmează un al doilea eveniment joi, 2 iulie, când în Centrul Civic, la ora 19.00, se va desfășura un concert de muzică clasică, susținut de Cvartetul Colosseum din Iași. Accesul se va face și aici într-un perimetr cu 200 de locuri pe scaune, situate la 2 metri unul față de altul, cu o oră înainte. Sunt obligatorii măsurile de protecție…  Nu-i simplu nici pentru noi, nici pentru public, dar mergem înainte!”, ne-a precizat Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.                 (Text/foto : Mihaela Zărnescu)