Prima zăpadă adevărată a blocat Vasluiul! (galerie foto)

Ninsoarea și viscolul din ultimele 24 de ore aproape că au blocat județul. Au apărut și primele probleme, specifice și normale în astfel de condiții meteorologice: câteva drumuri naționale blocate temporar, drumuri comunale impracticabile, două-trei situații în care ambulanțele nu au putut ajunge, impunându-se intervenția șenilatei ISU.

Drumarii au lucrat din plin pentru deschiderea tuturor drumurilor închise. Pe De 581 Huşi – Albiţa, s-a circulat în coloană, doar cu utilaje de deszăpezire în faţă, iar la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a decis ca TIR-urile, cisternele şi camioanele să rămână în terminalul de marfă, până când condiţiile meteorologice vor permite continuarea drumului. Şoferii maşinilor oprite la Vama Albiţa au primit ceai cald din partea angajaţilor Inspectoratului Poliţiei de Frontieră.

Peste 800 de cetăţeni din comuna Lipovăţ au rămas fără energie electrică, dar echipajele Delgaz Grid au reuşit realimentarea acestora.

În oraș, majoritatea vasluienilor au decis să renunțe la mașini și să se bucure din plin de zăpada de poveste, cu atât mai mult cu cât codurile emise de meteorologi au expirat și, până luni, probabil că totul va reintra în normal.