Preşedintele PNL Vaslui invită electoratul vasluian să numere penalii din PSD

propaganda-electoralaCererea de urmărirea penală  a procurorilor  DNA  pentru patru foști miniștri PSD şi actuali parlamentari,  implicaţi în dosarul Microsoft II, a fost un bun pretext pentru liderul PNL Vaslui, Nelu Tătaru, să  ceară electoratului vasluian să  discearnă  între oferta electorală a PSD, care “merge pe aceleaşi structuri, cu aceeaşi oameni” şi PNL, care “a solicitat celor cu probleme legale să facă un pas în lateral”.

“Am urmărit ieri cererile DNA privind începerea urmăririi penale pentru cei trei miniştri PSD din mandatul lui Adrian Năstase acuzaţi în dosarul Microsoft II: Dan Nica, Adriana  Țicău și Alexandru Athanasiu . În altă ordine de idei,  luni, se va vota în Camera deputaţilor  ridicarea imunităţii parlamentare pentru  Eugen  Bejenariu, deputat PSD de Suceava, implicat în acelaşi dosar.  Toate acestea se încadrează într-un context în care PSD-ALDE au propus, şi cred că se vor ţine de cuvânt, să nu mai voteze nici-o ridicare de imunitate  în această legislatură şi pe perioada campaniei electorale. În acest condiţii, alegătorul de rând rămâne să înţeleagă ce înseamnă PSD, ce înseamnă PNL, în condiţiile în care Partidul Naţional Liberal a solicitat celor cu probleme legale să facă un pas în lateral, unii părăsind chiar partidul.  PSD-ul merge pe aceleaşi structuri, cu aceeaşi oameni, încercând să mai păcălească o dată populaţia. Chiar astăzi l-am văzut pe domnul  Dragnea cerând Autorităţii Electorale Permanente soft-urile şi tot ce înseamnă aplicaţiile informatice pentru numărarea voturilor, nu pot să mă gândesc decăt că “hoţul strigă hoţul”. Pentru că dumnealui a reuşit să obţină o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului. Rămâne la latitudinea populaţiei judeţului Vaslui, şi a României în general, să vadă ce oportunitate are în acest moment. Noi credem că doar  cei care îşi fac curăţenie în partid au o şansă. Noi avem peste 100 de oameni noi, care vor da, sau nu, o alternativă la acest partid”, a spus Nelu Tătaru, preşedintele interimar al PNL Vaslui, ieri, în debutul unei conferinţe de presă.

“În această campanie am avut experienţe triste. Am întâlnit oameni care vor într-adevăr vor  schimbare, care ne-au primit cu braţele deschise, care şi-au spus păsurile şi care au găsit în noi, în Partidul Naţional liberal, credinţa că într-adevăr, vom lucra pentru cetăţeni”, a spus Oana Iovu, candidat PNL la Camera Deputaţilor.

Referitor la unele acuzaţii făcute ieri de liderul PMP Vaslui, Corneliu Bichineţ, care a afirmat că dr. Tătaru a ocupat funcţia de lider PNL  mergînd într-un penitenciar  unde a obţinut un denunţ  la adresa lui Dan Marian, liderul PNL a fost scurt şi clar: “Ce nu înţelege dumnealui , şi poate mulţi alţii,  este că eu am fost şi rămân în primul rând medic. Iar dacă eu am dat consultaţii în case de oameni săraci, de oameni bogaţi,  în cămine de bătrâni sau persoane cu handicap, în penitenciare, am făcut-o pentru că asta îmi este meseria. Poate dumnealui ar trebui să se intereseze de ce a făcut dumnealui, de ce au făcut cei ca el. Iar  cei care au făcut anumite lucruri, sau sunt acuzaţi că au făcut diverse lucruri, dar au acea laşitate politică de a nu îşi asuma acele lucruri, dar caută oameni pe care să îi tragă la răspundere pentru ce ei au făcut , este problema lor. Eu le doresc multă sănătate şi să înţeleagă şi dumnealui, şi ceilalţi, că PNL vrea altfel de politică, iar timpul lor în judeţul Vaslui este pe terminate”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.