Vin ploi, vijelii şi, posibil, grindină

Serviciul Regional de Prognoză a Vremii din Bacău a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică. Potrivit acesteia, de astăzi de la ora 18.00 şi până mâine dimineaţă la ora 10.00, în cea mai mare parte a Moldovei, începând din nord și zona de munte, se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de ploi însemnate cantitativ valabilă de sâmbătă dimineață de la ora 10:00 până luni dimineață la ora 3:00.

Potrivit sursei citate, în toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Codul galben va afecta, total sau parțial, 32 de județe.

De altfel, începând de vineri după-amiază de la ora 18:00 până sâmbătă dimineață la ora 10:00, în cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile vestice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și, pe arii restrânse, căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă care vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp, potrivit unei informări meteorologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.