Preșcolarii Grădiniței 19 Vaslui, mesagerii lui Moș Nicolae

Preșcolarii Grădiniței cu P P nr 19 Vaslui au făcut lista cu cadouri pentru Moșul, dar s-au gândit să facă o bucurie și copiilor la care bătrânul ajunge mai greu. Cu ajutorul părinților și a cadrelor didactice Turbatu Balan Dorinela, Manolache Delia, Buzum Georgiana, Arteni Irina, Costea Manole Gianina, Cimpanu Lidia, Gavril Adina , Ginghina Diana , Pintea Mărioara,, Sima Lucica , preșcolarii s-au mobilizat și au donat nenumărate jucării,  dulciuri și rechizite. Vineri, 23 noiembrie, acestea  au fost oferite  copiilor de la  Grădinița cu PN Muntenii de Jos,  celor de la Grădiniță cu PN Băcăoani , precum și unei clase de elevi de la Școală Gimnazială ” Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos.

Acțiunea a făcut parte din cadrul proiectului ,,Vreau să fiu un bun parinte!”, coordonat de prof. Turbatu Balan Dorinela și Manolache Delia, având că parteneri Școala Gimnazială  ”Adrian Porumboiu”  Muntenii de Jos, Școala Gimnazială  ”Vasile Alecsandri” Vaslui, Liceul Teoretic”” Emil Racoviță”  Vaslui și  Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Elisabeta Polihroniade” Vaslui.

”Este important să-i învăţăm pe cei mici să dăruiască un zâmbet, respect, atenţie, iubire şi jucării, fără să aştepte nimic în schimb. Aceste lucruri se învaţă din primii ani de existenţă, numai dacă există în familie un model de comportament favorabil. În preajma Sărbătorilor de Iarnă cei mici se gândesc numai la cadourile pe care le vor primi de la Moş Crăciun şi cum să formuleze scrisoarea în care să-i povestească Moşului cât de cuminţi au fost tot timpul anului. Indiferent dacă mai cred sau nu în Moş  Nicolae sau Moș Crăciun, dacă este sau nu o mare sărbătoare,  copiii trebuie învăţaţi să dăruiască. Când  o jucărie stă ”uitată” sau o hăinuță frumoasă le-a rămas prea mică,  să ii învaţăm să le dea altor copii, care au nevoie de ele, explicandu-le că sunt copii care nu au de la cine să primească niciun cadou,  Aceste acțiuni vor continua, pentru că doar împreună putem reuși”, ne-a spus prof. Turbatu Balan Dorinela