Premianții de la C.S.E.I. ,,Constantin Pufan”  Vaslui

Rezultate frumoase obținute de copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ( C.S.E.I.) ,,Constantin Pufan” Vaslui la cea de-a  IX -a ediţie a Concursului Naţional pentru Elevi cu Deficienţe de Auz, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiș în parteneriat cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Constantin Pufan” Timișoara în perioada 27-30 martie! Totodată, în ultima săptămână, elevii de la  C.S.E.I. ,,Constantin Pufan” Vaslui au participat și la alte activități extracurriculare, menite să le consolideze integrarea în societate

Un număr de șase elevi cu deficiențe de auz  de la C.S.E.I. ,,Constantin Pufan”  Vaslui, au participat în perioada 27-30 martie, la Concursului Naţional pentru Elevi cu Deficienţe de Auz de la Timișoara.

„Acest concurs este un fel de olimpiadă a copiilor de la școlile de educație incluzivă din țară. Include patru discipline competiționale: Limba şi literatura română, Matematica, Educaţia plastică  și Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. De la unitatea noastră de învățământ au participat șase elevi,   care anul acesta au participat la trei dintre probele de concurs.  Avram Gabriel, cls. a VIII-a, a reușit să obțină Premiul  Special al juriului la Limba şi literatura română, iar Paul Chirilă, tot elev în cls. a VIII-a, a obținut o mențiune la proba de Educație plastică. Dincolo de aceste premii, participarea celor șase elevi a școlii noaste, însoțiți de prof. Iulia Dohotaru,  a constituit un bun prilej pentru socializare. În timpul liber s-au organizat ateliere de lucru, activități literar-artistice și recreative. Copiii au cunoscut colegi din țară și s-au purtat discuții referitoare la orientarea profesională a celor cu deficiențe de auz.”, ne-a precizat prof. Margareta Solomon, directorul  C.S.E.I. ,,Constantin Pufan” Vaslui.

Potrivit acesteia, aceasta nu a fost singura activitate extrașcolară a elevilor școlii. Doar în această săptămână, copiii au marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului printr-un marș al tăcerii, desfășurat în zona Kogălniceanu-Parcul Copou, dar și Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, participând la o manifestare de  Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui, unde a fost sărbătorit marele scriitor danez Hans Christian Andersen. Manifestarea a fost amplă, copiii au cântat și au asistat la o dramatizare după poveștile scriitorului, au asistat la o vizionare cu povestea vieții lui Andersen și au primit cărți scrise de acesta.  

”Acum ne pregătim pentru Concursul Județean de dans “Împreuna pentru viitor” din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, organizat pe data 5 aprilie de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vaslui  și, desigur, ne pregătim să întâmpinăm așa cum se cuvine Sărbătorile Pascale”, ne-a mai spus directorul C.S.E.I. ,,Constantin Pufan”  Vaslui.