Prefectul Daniel Olteanu, alături de voluntarii “Let’s Do It, Romȃnia!”

Prefectul Judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, a participat sȃmbătă, 24 septembrie, la campania judeţeană de mediu “Let’s Do It, Romȃnia!” – „Curăţenie ȋn toată ţara, ȋntr-o singură zi!”. Prefectul s-a alăturat celor peste 100 de voluntari bȃrlădeni, copii şi adulţi, care au strȃns deşeurile de pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare, din zona Deal II. La finalul acţiunii de ecologizare au fost colectaţi 180 de saci cu deşeuri municipale şi menajere, precum hârtie şi carton, metale, textile, resturi alimentare şi materiale de construcţie.

Conform datelor centralizate de coordonatorul judeţean al proiectului, Ioan Creţu, la campania de ecologizare de sȃmbătă au participat ȋn jur de 11.500 de voluntari vasluieni (900 din municipiul Bȋrlad, şi 600 de la Vaslui), care au reuşit să colecteze peste 14.500 de saci de deşeuri. La activitate au fost prezenţi şi 500 de lucrători de la Direcţia Silvică Vaslui.

“Le mulţumesc tuturor celor care au răspuns afirmativ invitaţiei de a-şi petrece dimineaţa de sȃmbătă ȋntr-un mod util pentru fiecare comunitate şi pentru ȋntregul nostru judeţ. Mă bucur că am văzut la această acţiune voluntari de toate vȃrstele! Este, cred, un semn de normalitate să fim preocupaţi cu toţii de cum arată mediul care ne ȋnconjoară. Sper ca rezultatele efortului nostru comun de astăzi să se menţină pentru o perioada cȃt mai ȋndelungată şi să reuşim să ȋi sensibilizăm pe cei cărora nu le pasă de ceea ce lasă ȋn urma lor, oriunde s-ar afla. De asemenea, le mulţumesc tuturor primarilor care au sprijinit această campanie şi au asigurat logistica și forța de muncă necesare pentru colectarea și depozitarea deșeurilor”, a declarat prefectul Daniel Olteanu.

Proiectul judeţean de ecologizare “Let’s Do It, Romȃnia!” – „Curăţenie ȋn toată ţara, ȋntr-o singură zi!” s-a desfăşurat, ȋn acest an, cu sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Vaslui, ȋn municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi, oraşele Murgeni şi Negreşti, precum şi ȋn 72 de comune vasluiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.