Bărbat din Codăeşti, decedat într-un grav accident auto

Un bărbat de 56 de ani, din Codăieşti, a murit sâmbătă, 24 septembrie, într-un accident rutier provocat din cauza neadaptării vitezei într-o curbă. Bărbatul nu deținea permis de conducere eliberat de autoritățile române, iar autovehiculul implicat în accident este radiat din circulație din luna mai 2016.

În seara zilei de sâmbătă, 24 septembrie, la numărul unic de urgenţă 112, se semnala producerea unui accident de circulație pe un drum comunal din localitatea Chircești, comuna Miclești.

La fața locului, polițiștii Biroului Rutier Vaslui au constat faptul că accidentul s-a soldat cu decesul unui bărbat, în vârstă de 56 ani, domiciliat în comuna Codăești.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că victima, Romică C., a condus un autovehicul înmatriculat în Bulgaria pe drumul comunal 12, pe raza localității Chircești, dinspre localitatea Codăești. Într-o curbă deosebit de periculoasă, nesemnalizată cu marcaje și indicatoare rutiere, din cauza faptului că nu a adaptat viteza, autovehiculul a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă și a intrat în coliziune cu mai mulți arbori.

Din accident a rezultat decesul conducătorului auto, precum și vătămarea corporală a unui pasager aflat pe locul dreapta față, în vârstă de 73 ani, din comuna Codăești. Acesta a fost diagnosticat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu „policontuzii, traumatism cranio-cerebral”.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că Romică c., nu deține permis de conducere eliberat de autoritățile române. De asemenea, autovehiculul implicat în accident este radiat din circulație din luna mai 2016.

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, produse pe fondul vitezei, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto:

– să respecte regimul legal de viteză instituit pe tronsoanele de drum pe care se deplasează, atât în interiorul cât şi în afara localităţilor;

– să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care rulează, situând-o nu la limita maximă admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă;

– să reducă viteza de deplasare, în locurile impuse de lege şi în special în zona trecerilor pentru pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii.

One thought on “Bărbat din Codăeşti, decedat într-un grav accident auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.