Pompierii, la datorie de Paște! 84 de misiuni, în trei zile

În perioada 15-17 aprilie 2017, pompierii militari din cadrul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au desfăşurat 82 misiuni, astfel:

 • 24 misiuni de recunoaştere în teren, de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă
 • 44 misiuni ale echipajelor S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă;
 •  6 intervenții pentru stingerea incendiilor;
 •  6 misiuni pentru asigurarea măsurilor p.s.i. pe timpul oficierii slujbelor religioase de înviere;
 •  o misiune pentru asistența persoanei;
 •  o misiune pentru asigurare măsuri p.s.i. la un accident rutier.

 

Incendii

 • sâmbătă, 15 aprilie, la ora 17.41, pompierii din cadrul Detaşamentului Vaslui au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje în localitatea Ferești. Pentru localizarea şi lichidarea acestuia s-au deplasat la faţa locului un echipaj de stingere cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă și o autospecială pentru asigurarea rezervei de apă. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la depozitul de furaje cu posibilitate de propagare la o locuință situată la aproximativ cinci metri față de focar. Au ars aproximativ 2 tone de furaje și s-au degradat alte 2 tone de lucernă și 4 metri liniari de gard, cauza probabilă a incendiului fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul;
 • sâmbătă, 15 aprilie, la ora 17.42, Punctul de Lucru Ivănești a intervenit, în cooperare cu SVSU Ivănești, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un adăpost de animale, din localitatea Bleșca, comuna Ivănești. La fața locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta la nivelul adăpostului de animale și la furajele care erau depozitate în acesta. Flăcările au distrus aproximativ 30 m.p. din acoperișul adăpostului de animale, 5 tone de furaje și 20 metri liniari de gard. Au fost salvate locuința învecinată, un depozit de furaje și 18 capre, împrejurarea determinantă care a generat incendiul a fost utilizarea focului deschis pentru lucrări de igienizare.
 • duminică, 16 aprilie, ora 01.53, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Bârlad a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje în municipiul Bârlad, str. Ion Codrescu, nr. 139. Cauza probabilă a producerii incendiulului în urma căruia au ars aproximativ 1 tonă de paie și 0,5 tone coceni de porumb a fost folosirea focului deschis în spații deschise. În urma intervenției operative a echipajului de pompieri a fost salvat un depozit de furaje și un cal.
 • duminică, 16 aprilie, ora 06.37, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Vaslui a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Ciortești, comuna Ciortești, județul Iași. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la bucătăria de vară a locuinței cu suprafața de aproximativ 12 m.p. și la acoperișul locuinței pe aproximativ 10 m.p. În urma producerii incendiului, care a fost lichidat împreună cu SVSU al comunei Ciortești, au ars 10 m.p. din acoperișul locuinței, pereții bucătăriei și diverse bunuri existente în aceasta, fiind salvată locuința. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din mijlocul de încălzire.
 • luni, 17 aprilie 2017, ora 03.51, pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad au intervenit cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială pentru asigurarea rezervei de apă pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință situată în municipiul Bârlad, str. N. Bălcescu. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul acoperișului mansardei cu pericol de propagare la întreaga locuință. In urma producerii incendiului au ars aproximativ 20 m.p. acoperiș mansardă, 20 m.p din acoperișul unei magazii anexă alipită de locuință, o anexă de aproximativ 6 m.p și diverse bunuri existente în aceasta. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost un scurt circuit la un conductor electric defect, care alimenta cu energie electrică un hidrofor.
 • luni, 17 aprilie, ora 20.56, pompierii militari de la Secția Huși au intervenit cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Crețești, comuna Crețești. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la o magazie anexă în care funcționa centrala termică. Au ars aproximativ 30 m.p. de acoperiș din tablă pe lemn de la camera centralei termice și diverse materialele existente în aceasta, cauza probabilă de producere a incendiului a fost efctul termic al coșului de fum de la centrala termică neprotejat termic față de materialele combustibile.

   

Asigurare măsuri P.S.I. la accident rutier

 • sâmbătă, 15 aprilie 2017, la ora 18.12, un echipaj de pompieri de la Punctul de lucru Murgeni a intervenit pentru asigurarea măsurilor p.s.i. la un accident rutier produs pe D.N. 26 pe raza orașului Murgeni în care a fost implicat un autoturism. La sosirea pompierilor autoturismul era căzut în afara părții carosabile. Victima, o femeie în vârstă de 25 de ani, a fost găsită conștientă fiind preluată de echipajul SAJ.

Asistentă persoane

 • Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Bârlad, au intervenit luni, 17 aprilie 2017, ora 17.13 pentru a facilita transportul unei persoane supraponderale din apartament la echipajul S.A.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.