Polițiștii vasluieni au plantat stejari în Parcul Memoriei Naționale

Ieri, 21 aprilie, pe fostul front de lupta din Primul Război Mondial, de la Mărășești, județul Vrancea, au fost plantați 112.500 de puieți de stejar, pe o suprafață de 25 de hectare. Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost reprezentat la activitatea omagială de 11 polițiști din diverse structuri.

În cadrul acestei campanii, fiecare soldat român care și-a jertfit viața în Primul Război Mondial, pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, va fi reprezentat în mod simbolic, de stejarii care vor constitui Parcul Memoriei Naționale.

Proiectul  de voluntariat a continuat și în Anul Centenarului Marii Uniri, cu această a doua campanie de plantare, după ce la prima campanie de plantare, care a avut loc în data de 18 noiembrie 2017, au participat aproximativ 8.000 de voluntari, care au plantat în doar trei ore 50.000 de puieți de stejari, pe o suprafață de 10 hectare, dând dovadă de o mobilizare extraordinară.

Consiliul Județean Vrancea este coordonatorul campaniei  ”RoMândria – Stejarii României – Parcul Memoriei Naționale – 100 de ani de istorie și demnitate”, alături de postul de  televiziune Antena 3 – partener inițiator și Ministerul Apărării Naționale (MAPN), Regia Națională a Pădurilor- Romsilva, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, în calitate de parteneri.
Cinstim eroii care și-au sacrificat viața pentru ca noi să trăim astăzi într-o țară liberă și unită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.