Polițiștii bârlădeni , la vânătoare de pietoni indisciplinați

În timpul unei acţiuni derulată astăzi, pe raza municipiului Bârlad, pe parcursul a trei ore, poliţiştii rutieri au depistat peste 50 de pietoni care au traversat strada prin loc necorespunzător. Totodată, poliţiştii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 30 de zile pentru 8 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

 Polițiștii Serviciului Rutier, Biroului Rutier Bârlad și Serviciului Acțiuni Speciale au acţionat astăzi pe raza municipiului Bârlad pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, respectiv a indisciplinei pietonilor angajaţi în traversare prin loc nepermis.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 8 au fost aplicate conducătorilor de autovehicule care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public. Totodată, alături de sancţiunea contravenţională principală, conducătorilor auto   le-au fost reținute permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale pietonilor angajaţi în traversare prin loc nepermis și 18 sancțiuni contravenționale pentru alte abateri. Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de 11.615 lei.

În primele trei luni ale acestui an, pe raza municipiului Bârlad pe fondul nerespectării dispozițiilor legale de către pietoni și pe fondul neacordării de prioritate pietonilor s-au produs 10 accidente de circulație soldate cu 6 persoane rănite grav și 4 persoane rănite ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.