Polenul crud de la „Casa Părintească” – medicamentul din stupină
Polenul cules de albine este cunoscut că fiind unul dintre cele mai sănătoase şi puternice produse oferite de natură, fiind utilizat cu succes, timp de mii de ani, că supliment alimentar. Extrem de bogat în vitamine, proteine, acid folic, hormoni, cu toată gama de aminoacizi necesari organismului. specialiştii în medicină îl recomandă în diverse probleme, de la pierderea în greutate, până la boli grave cum ar fi cancerul. Undeva, într-o cochetă zonă de la marginea oraşului Vaslui, familia Ion şi Adriana Ţibulcă, cea care a pus bazele unui brand cunoscut sub numele ”Casă Părintească”, ne primeşte cu braţele deschise şi ne vorbeşte cu pasiune de acest produs apicol autentic, a cărei recoltare necesită cunoştinţe temeinice şi multă răbdare.
„Polenul este acea pulbere care se găseşte pe stamina florilor care se adună pe picioarele albinelor atunci când acestea merg din floare în floare în căutarea nectarului. Acestea aduc polenul în stup de unde este colectat. Albinele secretă apoi nectar şi enzime speciale în polenul colectat din flori, formând ceea ce cunoaştem ca “polenul de albine”. În trei zile, de la un stup recoltăm cam 150 de grame de polen. Alte trei zile nu recoltăm nimic, pentru că trebuie să le lăsăm şi albinelor necesarul de care au nevoie”, ne exlică Ioan Ţibulcă procesul de recoltare.
Adriana Ţibulcă, sufletul proiectului, ne povesteşte câte ceva despre proprietăţile polenului crud.
„Polenul conţine o cantitate foarte mare de vitamine, minerale şi aminoacizi, enzime, coenzime şi chiar hormoni. Este foarte bogat mai ales în vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B12), antioxidanţi, inclusiv betacaroten, vitamina C şi vitamina E, acid folic, provitamină A. Cele mai importante minerale (dar nu singurele) care se găsesc în compoziţia polenului sunt calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, iod. Polenul este compus din aproximativ 55% carbohidraţi, 35% proteine, 3% vitamine şi minerale, 2% acizi graşi şi 5% alte substanţe nutritive. Conţine de două ori mai multe proteine decât carnea de vită şi reuşeşte să aibe un conţinut de grăsimi foarte scăzut.
Poate fi considerat o sursă excelenţă de proteine pentru vegetarieni, fiind foarte bogat şi în aminoacizi esenţiali. Din punct de vedere al analizei nutrienţilor, polenul este unul, dacă nu chiar cel mai complet nutrient natural. 30 de grame de polen aduc organismului aproximativ 28 de calorii. Din aceste 30 de grame, 7 grame sunt carbohidraţi, 15% este lecitină, 25% proteine de cea mai bună calitate. Polenul de albine nu trebuie confundat cu mierea de albine, veninul de albine sau alte produse de acest tip. Ele nu conţin polen. Cel mai bogat în vitamine şi nutrienţi este polenul poliflor, care provine din mai multe surse”, ne spune Adriana Ţibulcă.
De la cei doi soţi aflăm şi care sunt beneficiile polenului, pe care le-am sintetizat puţin:
-Are rol vitaminizant, tonic şi energizant îndepărtând oboseală;
-Acţionează că un anti-anemic şi îmbunătăţeşte compoziţia sângelui;
-Ajută la combaterea anorexiei mărind poftă de mâncare;
-Îmbunătăţeşte activitatea ficatului şi a plămânilor, ferindu-i de diverse afecţiuni;
-Acţionează că un depurativ şi diuretic;
-Este un bun adjuvant în tratamentul enterocolitei, infetiilor intestinale, elimina microbii, bacteriile şi agenţii patogeni;
-Îmbunătăţeşte activitatea sexuală,
-Întăreşte contracţiile inimii şi reglează ritmul cardiac;
-Îmbunătăţeşte vederea şi combate afecţiunile oculare
-Stimulează arderea grăsimilor şi ajută la controlul greutăţii;
-Ameliorează astmul;
-Creşte capacitatea de efort şi duce la îmbunătăţirea performanţei sportivilor;
-Reduce nivelul colesterolului
-Reduce efectele secundare ale chimioterapiei
-Înlătura efectele surmenajului fizic şi psihic;
Tot de la familia Ţibulcă aflăm şi cum se administrează polenul: se ia câte o linguriţă de polen în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol timp de aproximativ o lună, după care se face o pauză de două luni. Cura se poate ţine de patru ori pe an.
Există o mare diferenţa între polenul uscat, pe care îl găsim de obicei în comerţ, în care au fost distruse majoritatea substanţelor active, şi polenul crud, care este congelat imediat după recoltare şi păstrat că atare. De aceea, trebuie să consumaţi doar polen crud de calitate. Iar polenul crud de la „Casa Părintească” are calitatea garantată şi este recoltat şi păstrat în cele mai bune condiţii.
Pentru comenzi, puteţi suna la tel: 0742 215 331 sau trimite un email la consbit@yahoo.com sau miere@consbit.ro.
Puteţi afla detalii despre produsele apicole „Casa Părintească” pe www.consbit.ro