Ploile fac prăpăd: zeci de locuinţe inundate în tot judeţul

Zeci de case și gospodării din Bârlad, Moara Grecilor, Huşi, Banca şi din comuna Dragoireşti  au fost inundate în urma ploilor torențiale din ultimele două zile.

Astăzi, la primele ore ale dimineţii, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost mobilizate în satele Doagele şi Rădeni, unde mai multe case şi gospodării au fost inundate, pentru a evacua apa din locuințe, cu ajutorul motopompelor. În satul Doagele mai multe persoane au fost evacuate, dar nu s-au înregistrat victime omeneşti, ci doar pagube materiale. .

Pompierii militari şi Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit însă pentru limitarea şi înlăturarea efectelor inundațiilor încă de ieri dimineaţă. Prima intervenţie a fost la ora 11.00, când pompierii Detaşamentului Bârlad au întervenit, cu un ofițer şi şase subofițeri, în sprijinul Serviciului Voluntar pentru situații de Urgență, pentru evacuarea apei din trei curți situate pe strada Grahiilor din municipiul Bârlad. L-a fața locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu două motopompe. La ora 22.30,  s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o locuință şi o curte, în municipiul Bârlad strada Ioan Slavici  nr. 18, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o motopompă remorcabilă şi şase subofițeri; În cursul nopţii, la ora 00.12 , Detaşamentul de Pompieri Vaslui a intervenit în suburbia Moara Grecilor pentru evacuarea apei din demisolul unei locuințe, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o motopompă transportabilă şi un ofițer şi patru subofițeri;

“Pentru limitarea şi înlăturarea efectelor inundațiilor produse au acționat, într-un mod exemplar şi Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din municipiile Bârlad şi Huşi, şi comuna Banca, acționând pentru evacuarea apei din curți, subsoluri precum şi pentru îndepărtarea aluviunilor de pe căile de comunicații rutiere.”, se arată într-un comunicat al ISU Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.