Pistol și muniție neletale, depistate la vamă, la un tânăr de 19 ani

În Punctul de Trecere a Frontierei Albița, echipa comună de control a depistat un tânăr din R. Moldova care intenționa să intre în Romania cu un pistol cu aer comprimat și 483 proiectile aferente acestuia, din categoria armelor și munițiilor de foc neletale, fără a deține documentele necesare.

În data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, județul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra în țară, pasager într-un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, Ion V., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 19 ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului și persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră, a descoperit, ascuns și nedeclarat, pe corpul lui Ion V., la brâu, sub haine, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, un pistol, în interiorul căruia se afla un încărcător fără muniție și un tub cu aer comprimat. Totodată, în bagajul personal au fost descoperite 250 de proiectile de calibru 4,5 mm, 3 tuburi cu aer comprimat și o cutie cu 230 proiectile din plumb de 4,5 mm.

În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că atât pistolul, cât și proiectilele descoperite fac parte din categoria armelor și munițiilor de foc neletale.

Cu privire la cele constatate, Ion V. a declarat că a achiziționat arma și muniția din R. Moldova, de la un conațional, în urma unui anunț pe internet, plătind suma de 1.000 lei moldovenești. De asemenea, tânărul a mai declarat că nu a știut că la intrarea în România trebuia să-l declare sau că ar avea nevoie de documente sau avize pentru deținerea sau transportul acestuia.

Arma și muniția aferentă au fost ridicate în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere sau port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.