Peste 14.000 de vasluieni vor primi ajutoare alimentare

Cele mai multe cutii cu ajutoare alimentare vor ajunge la Bȋrlad (16.000), Vaslui (14.200), Murgeni (10.300), Huși (7.600) și Negrești (6700).

Printr-un comunicat de presă, Prefectura Vaslui informează că Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) se află ȋn curs de implementare ȋn judeţ . În cadrul acestui program, se asigură distribuţia gratuită de ajutoare alimentare pentru categoriile sociale dezavantajate. Astfel, beneficiarii POAD sunt persoanele fără venituri, sau ale căror venituri nete lunare sunt de pȃnă la 450 lei, șomerii în plată, beneficiarii ajutorului social potrivit Legii 416 / 2001 și cei care primesc alocații pentru susținerea familiei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, pensionarii din sistemul de stat sau cei care primesc indemnizație socială pentru pensii lunare mai mici de 400 lei, precum și alte categorii de persoane, printre care veteranii de război și văduvele acestora.

În acest an, la nivelul judeţului Vaslui, distribuirea ajutoarelor alimentare se face pe baza listelor ȋntocmite de autorităţile administraţiei publice locale, respectiv primăriile și Consiliul Judeţean, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Vaslui, ȋn colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, Casa Judeţeană de Pensii Vaslui și Agenţia Judeţeană pentru Plăţi și Inspecţie Socială Vaslui. Numărul estimativ de beneficiari POAD din județul Vaslui este de 140.123 de persoane.

Fiecare dintre acestea va primi două cutii identice, cu emblema Uniunii Europene și a Guvernului Romȃniei, care conţin următoarele produse alimentare: făină albă de grâu – 1 kg, mălai – 2 kg, paste făinoase – 1 pungă de 400g, ulei – 2 l, zahăr – 1 kg, conservă carne de vită – 1 cutie, conservă pate de ficat de porc – 1 cutie, orez – 1 kg, conservă de paste de tomate – 1 cutie, fasole boabe – 1 pungă de 500 g. Ajutoarele POAD vor fi distribuite ȋn patru tranșe, prima tranșă fiind programată ȋn perioada 8 – 15 iunie, la nivel de 27 de unităţi administrativ – teritoriale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.