Peste 100 de concurenți, la Concursul Naţional de Interpretare – Pian „MuzArt”, Vaslui 2019

                Pe data de 30 martie , pe scena Centrului Cultural „Alexandra Nechita” Vaslui, a avut loc cea de-a VIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare – Pian „MuzArt”.

      Având ca scop identificarea, încurajarea, stimularea şi evaluarea performanţelor instrumentale ale tinerilor pianişti vasluieni, acest eveniment şi-a reconfirmat valoarea an de an, fiind iniţiat în 2012 de către prof. Beniamin Harii şi susţinut organizatoric, la fiecare dintre ediţii, de către Primăria municipiului Vaslui.
Obiectivele principale ale acestei manifestări vizează promovarea competiței profesionale, parte componentă obligatorie și extrem de necesară tinerilor pianiști în procesul lor de formare artistică; evaluarea nivelului școlii muzicale vasluiene în context național, precum și schimbul de experiență între școlile pianistice naționale prezente în concurs.

    Aceiaşi doi parteneri – Asociaţia Culturală MuzArt şi Primăria municipiului Vaslui – au pregătit şi ediţia 2019 a Concursului Naţional de Interpretare PIAN, competiţie care a fost jurizată de către muzicieni consacraţi la nivel naţional, personalităţi ale artei pianistice şi pedagogice, Directorul Concursului fiind prof. dr. Beniamin Harii.

         Anul acesta concursul s-a bucurat de prezenţa a peste 100 de concurenţi din Vaslui, Iaşi, Galaţi, Bucureşti, Cluj şi din Republica Moldova (Chișinău și Ungheni).
       După 10 ore, juriul a deliberat, festivitatea de premiere fiind susținută de către președintele juriului, conf. univ. dr. Doina Grigore, viceprimarul Cazacu Dragoș, reprezentantul Direcției Cultură, Ailioaiei Ramona și directorul concursului, prof.dr. Beniamin Harii.
        Concurenții de la 4 ani până la 16 ani care s-au evidențiat prin interpretări individuale, dar și de grup, la 4, 6 sau 8 mâini au fost premiați, festivitate finalizându-se cu 3 premii speciale acordate de către Primăria Vaslui pentru categoria „Cea mai bună interpretare din concurs”:
Premiul I – 800 lei, interpretare la 4 mâini, Vidrașcu Carmina și Popliuc Nicolae
Premiul II – 500 lei, Cazamir Mara Andreea
Premiul III – 300 lei, Iancu Marina
 ” Studiul unui instrument nu este deloc ușor, dar vă încurajez să nu renunțați. Elevi, profesori și părinți, perseverați în a studia, pentru că înafara dezvoltării unei frumoase pasiuni, muzica dezvoltă intelectul copiilor noștri. Felicitări pentru elevi și profesori, pentru că această ediție a fost una foarte valoroasă! Și mulțumiri părinților! Trebuie să fim sinceri – ei susțin aceste performanțe.”- Director concurs, prof. dr. Beniamin Harii
 ” Mulți copii și-au început drumul spre muzică mulțumită acestui concurs, încă de acum 8 ani. Pentru profesor cel mai important aspect este evaluarea nivelului de studiu și promovarea elevului său. Este chiar ceea ce oferă acest concurs.”- prof. Galina Parfeni
 ” Mă bucur că acest concurs permite participanților să-și arate calitățile muzical-artistice. Felicitări pentru organizare și pentru jurizarea corectă! Juriul acesta profesionist și obiectiv va menține concursul la cel mai înalt nivel”- prof. Ursu Alex

La finalul unei zile-maraton directorul concursului a subliniat surpriza următoarei ediții, motivând concurenții să se pregătească și mai mult: ediția a IX-a va avea participanți din Israel și Grecia.