Pericol de explozie pe DE 581 Crasna-Huşi, unde s-a răsturnat o autocisternă cu motorină. Şoferul a murit încarcerat

Pericol de explozie luni noapte, pe Drumul European 581, pe raza comunei vasluiene Creţeşti, în apropiere de Crasna, unde o autocisternă încărcată cu 30 de tone motorină s-a răsturnat pe marginea şanţului, într-o curbă, conducătorul auto rămânând încarcerat. Acesta nu a mai putut fi salvat, cadrele medicale constatând decesul.Echipajele ISU au intervinit pentru a limita riscul producerii unei explozii sau incendiu.
La locul accidentul au fost alocate ambulanţe, echipaje de poliţie rutieră şi echipe de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.
Abia după 90 de minute au reuşit pompierii de la descarcerare să-l scoată pe bărbatul de 37 de ani dintre fiarele contorsionate, dar medicii prezenţi nu au mai putut decât să constate decesul.
TIR-ul încărcat cu 30 de tone de motorină ar fi trebuit să ajungă în Republica Moldova, dar dupa ce a trecut de Crasna, pe raza comunei Creţeşti, a pierdut controlul volanului, iar autoutilitara a traversat şoseaua şi s-a răsturnat în şanţul de pe partea cealaltă a drumului. Şoferul, cetăţean moldovean, a rămas captiv în cabina şi n-a mai avut nicio şansă de supravieţuire. Bărbatul care şi-a pierdut viaţa era şofer profesionist şi cunoştea foarte bine ruta. Acasă, îl aşteptau o soţie şi trei copii.
Întreagă cantitate de motorină s-a scurs pe şosea, dar şi pe câmp. Potrivit col. Neculai Olaru, şeful ISU Vaslui, deoarece cele 30 de tone de motorină s-au revărsat pe carosabil, exista pericol de explozie. Traficul a fost dirijat pe o rută ocolitoare pentru autoturisme, iar TIR-urile care se îndreptau spre Vama Albiţa, dar şi cele care circulau din sens opus, au fost trase pe dreapta până în zori. Între timp, cisternă a fost scoasă din şanţ, repusă pe roţi şi şoseaua a fost curăţată. Zărnescu Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.