Patru persoane decedate în accidentul unui elicopter SMURD Iași

Patru persoane și-ar fi pierdut viața în accidentul unui elicopter SMURD Iași prăbușit joi după-amiază într-o localitate din raionul Cantemir din Republica Moldova, a relatat Radio Chișinău, citându-l pe primarul localității Haragâș, unde s-a produs accidentul.

Primarul Iurie Bălănuță a declarat la Publika TV, citat de Radio Chișinău, că localnicii ar fi descoperit la fața locului patru cadavre. Tot potrivit acestuia, în momentul accidentului în localitate era ceață densă, iar elicopterul s-a prăbușit într-o pădure, după care a luat foc.

Conform PRO TV.md, în elicopter se aflau pilotul, copilotul, un medic și un paramedic SMURD.

Ofițerul de presă al SMURD Cahul, Gheorghe Hanganu, a comunicat că elicopterul urma să transporte la Chișinău un bolnav de la spitalul din Cahul.

Accidentul a avut loc la ora locală 14.14.

La fața locului s-au îndreptat câteva echipaje ale DSE (Direcția Protecției Civile și Situații lor Excepționale) din Comrat și Cantemir

Potrivit informațiilor postate de DSE joi dimineață pe site-ul său, elicopterul SMURD a fost solicitat de către medicii din Vulcănești pentru a transporta și monitoriza un pacient, internat în spitalul raional.

Pe parcursul zborului, pacienta — o femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută — a fost monitorizată medical de către paramedicii și medicii SMURD Iași. La ora 12:10, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de către o ambulanță și transportată la Spitalul de Urgență.

Aceasta a fost a 19-a operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova, a precizat sursa menționată.

Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.