Ora exactă, în ritm de colinde

De câteva zile, ceasul din Turnul Prefecturii merge din nou. MaiCentrul_orasului_vaslui(1) mult, ora exactă este dată pe ritm de colinde. “Ceasul din Turnul Prefecturii este un simbol pentru vasluieni şi ne-am dorit să rămână un reper al oraşului. Noul mecanism, coordonat prin GPS şi internet, permite ca, după gongul de oră fixă, să fie difuzate colinde, într-un interval de 20-40 de secunde. Sistemul permite schimbarea melodiei în funcţie de eveniment. De exemplu, de Ziua României se va auzi imnul ţării. Am fi vrut să reparăm vechiul mecanism, dar specialiştii au spus că acest lucru nu este posibil, astfel încât acesta a fost transferat la Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” Vaslui, la Secţia de istorie contemporană”, ne-a spus Valeriu Caragaţă, administratorul public al judeţului Vaslui.
Ceasul se aude zilnic, între orele 8.00-22.00, cu o pauză între orele .13.00-15.00. Fiecare oră este marcată cu o singură bătaie de gong, astfel încât locuitorii din zona să simtă cât mai puţin discomfort.

One thought on “Ora exactă, în ritm de colinde

  • 20 decembrie 2015 la 10:51
    Permalink

    Mi se pare inedita ideea. Este firesc sa intram in ritmul oricarui ambient de sarbatoare… Si nu cred ca locuitorii vor fi deranjati de colinde, mai ales acum, cand este timpul sa credem, sa simtim si sa iubim mai mult…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.