Oferte “de sezon” la Târgul “Ouă încondeiate. Icoane”. (galerie foto)

De ieri în Centrul Civic al oraşului s-a deschis Târgul “Ouă încondeiate. Icoane”, unde expozanţi, atât din judeţ , cât şi din alte zone ale Moldovei, îi aşteaptă pe vasluieni să le cumpere produsele. Ouă încondeiate, icoane pe lemn sau sticlă, decoraţiuni, ţesături, obiecte sculptate în lemn sau coşuleţe de răchită, sunt din ofertele artiştilor populari prezenţi zilele acestea la Vaslui. Nu au lipsit ofertele culinare şi muzica specifică Sărbătorilor Pascale.
Vasluienii au avut zilele acestea o alternativă plăcută de cumpărare a cadourilor de Paşti, dar şi de a petrece timp liber în centrul oraşului. Ouăle de Paşti pictate manual au fost vedetele Târgului. Le-au oferit meşteri recunoscuţi în domeniu: Filica Poliec, Aurelia Cuiuverca, Aurica Aneci şi Valentin Uhrenciuc, din Suceava, Silvia Sacaleanu, Elena Geanina Ursu, Ana Maria Zăbavă, Gabriela Andrei, Marcela Novac, şi  Mariana Gorban,din Suceava, dar şi Dan Horgan, Elena Maria Cordun, din Bârlad, Penitenciarul Vaslui. Andrei Vladimir, din Bârlad, a adus ţesături lucrate cu rabdare, şi tot din Bîrlad, Ionel Buse a venit cu diverse obiecte lucrate în lemn.

Coşurile din răchită, accesoriu obligatoriu pentru aranjamentele acestor sărbători, realizate de Lilian Toderaşcu au fost extrem de apreciate de vizitatori, dar şi icoanele expuse de Cristian Buclea, Dan Horgan, Penitenciarul Vaslui şi de Mircea Tofan din Huşi.

“Răzeşii” de la Pogoneşti, coordonaţi de Andrei Dumitru, au adus din nou atosfera, farmecul şi aerul blând al ospitalităţii satului românesc, îmbiind vizitatorii în “căsuţa” lor, şi ospatandu-i aşa cum se cuvine: sâmbătă cu sarmale şi prăjituri de post, duminică cu preparate din peşte şi plăcinte. Desigur, toate “stropite” cu un pahar de vin sau de ţuică.

Duminică, de la ora 12.00, în Centrul Civic, a avut loc şi un spectacol de pricesne, susţinut de Corala “Fantasia”, copiii de la Centrul de zi “Veronica” şi de Grupul Folcloric “Răzeşii” din Pogoneşti.

“Aflat la a VII-a ediţie, Târgul “Ouă încondeiate. Icoane”” readuce în prim-plan cultura populară, meşterii şi produsele lor unice. Locaţia s-a dovedit şi de această dată una inspirată, având în rândul vizitatorilor categorii noi de personae care au admirat expoziţia organizată de noi, în colaborare cu Primăria Vaslui. Vremea a ]inut cu noi si, aproape de finalul evenimentului, putem spune că Târgul a fost şi de această dată o reuşita” a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui, instituţie organizatoare a evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.