Obiectiv ambițios stabilit de ALDE Vaslui: să devină a doua forță politică din județ

Final de săptămână bogat în activități pentru Filiala ALDE Vaslui, ai cărei membri au luat deja startul în ceea ce privește pregătirile din perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din acest an. Aceștia și-au propus și un obiectiv ambițios: să devină a doua forță politică din județ. În cadrul ședinței Delegației Permanente a ALDE Vaslui, Cezar Caleap, secretarul de stat ALDE de la Ministerul Fondurilor Europene a fost desemnat președinte interimar al Organizației Municipale ALDE Bârlad.

Reuniți în cadrul ședinței Delegației Permanente a ALDE Vaslui, aceștia au analizat, împreună cu președintele Daniel Olteanu, rezultatele pe care organizația județeană le-a obținut în mai, la alegerile europarlamentare, unde filiala din Vaslui a intrat în topul primelor cinci la nivel național. În cadrul discuțiilor, la care au participat primari, consilieri și președinți de organizații locale, s-au convenit direcții de lucru pentru următoarele luni și au fost propuse soluții pentru a maximiza eforturile reprezentanților ALDE din fiecare comunitate de la nivelul județului.

«Am avut discuții constructive la ședința Delegației Permanente a ALDE Vaslui, unde am făcut o analiză în amănunt a rezultatelor de la scrutinul din 26 mai. Chiar dacă am depășit scorul național și am ocupat locul 5 în ierarhia filialelor, scorul pe care l-am obținut la alegerile europarlamentare din acest an putea fi unul mai bun. Am ținut neapărat să mă întâlnesc cu președinții de organizații locale și să facem împreună o radiografie cât mai clară pentru fiecare comunitate, să înțelegem ce anume nu a funcționat din soluțiile pe care le-am convenit la începutul anului. Avem în față o nouă provocare – pe lângă cea de zi cu zi, de a ne face datoria acolo unde suntem – alegerile prezidențiale din luna noiembrie, și cred că e important să ne găsim motivația de a merge mai departe, către acel scor care înseamnă atingerea unui alt obiectiv asumat în 2018: să devenim a doua forță politică din județ, să fim cât mai numeroși la masa celor care decid pentru vasluieni», a spus președintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu.

ALDE se consolidează ca opțiune politică  

Acesta a menționat că, în unele comune din județ, ALDE nu doar că „s-a remarcat ca o opțiune de viitor, ba chiar și-a consolidat poziția în ierarhia locală”. În aceste condiții, deputatul Olteanu este încrezător că exemplele pozitive ale primarilor și președinților de organizații locale care au tratat momentul 26 mai cu toată seriozitatea și responsabilitatea vor reprezenta un impuls pentru ceilalți membri la scrutinele din noiembrie, pentru alegerea șefului statului.

«Cred că alegerile prezidențiale din acest an reprezintă cel mai bun prilej pentru noi, să dovedim că avem forță să construim în cât mai multe comunități din județ și că merităm un loc care să ne permită să punem în aplicare proiectele pe care le propunem. Știu că nu putem vorbi de o rețetă a succesului universal valabilă și că fiecare comunitate are specificul și particularitățile ei, însă le reamintesc colegilor că împreună putem găsi cele mai bune soluții. Cu o condiție: să fie de bună-credință, să-și dorească un rezultat excelent și să muncească pentru el. Vreau să le mulțumesc încă o dată tuturor celor care cred în ideea de echipă și care sunt pregătiți să mă însoțească și mai departe, la drum lung!», a mai spus Daniel Olteanu.

Ministrul secretar de stat Cezar Caleap, desemnat președinte interimar al Organizației Municipale ALDE Bârlad

În cadrul ședinței Delegației Permanente a ALDE Vaslui au fost luate și o serie de decizii care privesc o mai bună organizare la nivel teritorial și local. Una dintre aceste decizii l-a vizat pe Cezar Caleap, secretarul de stat ALDE de la Ministerul Fondurilor Europene. Caleap a fost desemnat președinte interimar al Organizației Municipale ALDE Bârlad, postură din care va coordona activitatea liberal-democraților bârlădeni.

«Colegul meu Cezar Caleap a primit votul de încredere al delegaților din județ pentru a prelua frâiele Organizației Municipale ALDE Bârlad. Îl veți întâlni din ce în ce mai des în teren, în următoarea perioadă, și veți putea cunoaște îndeaproape proiectele pe care le pregătim pentru oraș și județ. Am convingerea că își va folosi toată energia pentru a construi o echipă puternică în Bârlad și îl asigur de tot sprijinul meu pentru ca rezultatele pe care le va avea să fie unele exemplare!», a declarat președintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu.

Alocări corecte, responsabile, la rectificarea bugetară

Președintele ALDE Vaslui a avut și un comentariu referitor la proiectul primei rectificări bugetare, care a fost discutat în ședință de Guvern și cu care ALDE nu este de acord.

«Atât eu, cât și colegii mei din ALDE, am solicitat alocarea de resurse financiare pentru continuarea investiţiilor în derulare. Cel puțin în cazul meu, sunt de notorietate interpelările punctuale pe care le-am făcut, de-a lungul timpului, pentru alocarea de fonduri către obiective subfinanțate din Moldova. Acum e vorba, în primul rând, despre proiectele mari de infrastructură (autostrăzi și căi ferate), dar și de investiţiile la nivel local. Nu suntem și nu putem fi vreodată de acord cu tăierea alocărilor bugetare de la ministere vitale, cum sunt Transporturile, Sănătatea, Educaţia! Pe de altă parte, e nevoie – și am atras atenția nu o dată! – să se asigure resurse pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene. Partenerii noștri de Coaliție cunosc foarte bine punctul de vedere ALDE pe această temă, sper ca următoarele runde de discuții să se finalizeze cu un proiect de rectificare în acord cu solicitările pe care le-am făcut. Aceleași așteptări pozitive le au și primarii noștri în ceea ce privește rectificarea bugetară la nivel de județ.», a susținut Daniel Olteanu, care a adăugat că, în caz contrar, riscurile sunt două: depășirea deficitului bugetar estimat și creșterea sub potențial a nivelului de trai.