O grupare din Vaslui care plasa bani falși, anihilată de poliţişti

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și ai Direcției Operațiuni Speciale, împreună cu procurori DI.I.C.O.T. — S.T. Galați au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza județelor Vaslui și Galați.

Activitățile s-au desfășurat la membrii unei grupări specializate în punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai 2016, trei persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii de infracțiuni din sfera falsificării de monedă.

Cei în cauză ar fi achiziționat băuturi alcoolice de la diferite persoane, care le-ar fi permis plata în numerar, folosind ca mijloc de plată fraudulos bancnote falsificate în cupiură de 50 de lei și 100 de lei.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 8.600 de lei.

Procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore față de doi dintre membrii grupării, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune, urmând să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă. La acțiune au participat și polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, precum și jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.