O carte pe zi: ”Harry Potter și copilul blestemat” de J.K. Rowling, John Tiffany și Jack Thorne

”HARRY

Iubirea te orbește. Amândoi am  încercat să le oferim fiilor noștri nu lucrurile de care aveau ei nevoie, ci cele de care aveam noi nevoie. Și am fost atît de ocupați să ne rescriem trecutul, încât le-am distrus lor prezentul.

DRACO

De aceea ai nevoie de Girotimpul ăsta. L-am tot păstrat, rezistînd cu greu tentației de a-l folosi, desi, știi, mi-aș vinde și sufletul pentru încă un minut cu Astoria.

HARRY

O, Draco… dar nu se poate. Nu-l putem folosi.

DRACO ridică ochii spre HARRY și pentru prima oară, din străfundul înfiorătoarei gropi în care se află amândoi, se privesc ca doi prieteni.

DRACO

Trebuie să-i găsim! Chiar dacă va dura secole, trebuie să-i găsim pe băieții noștri!”

Harry Potter și Copilul blestemat” este o continuare a celebrei serii Harry Potter, într-un mod diferit și destul de incitant fiind, de fapt, o operă sub forma unei piese de teatru, în care acțiunea se petrece la nouăspezece ani de la terminarea celor șapte volume.

Deși la prima vedere ar putea părea o carte destul de infantilă, o să descoperiți o lume mult mai profundă, acțiunea având un substrat copleșitor.

”Harry Potter și Copilul blestemat”  e despre nostalgie, dar e despre cum te simți atunci când ești diferit de toți cei din jurul tău. E despre căutări și despre dileme, despre regăsirea puterii și încrederii în propria persoană, e pentru cei care care vor să se redescopere, dar, mai ales,este dedicate  tuturor celor care vor să fie o voce, nu doar un ecou.

”Harry Potter și Copilul blestemat” este una dintre cele mai frumoase materializări a fantasticului pe care ați întâlnit-o vreodată. misterioasă, surprinzătoare și captivantă, însă scrisă sub forma unui scenariu.

Recomandăm cartea curioșilor, celor care se întreabă cum arată viața personajelor după 19 ani de existență. Iar celor care nu au citit seria Harry Poter, le recomandăm toate celelalte șapte volume.

Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene Nicolae Milescu Spătarul Vaslui.

Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru copii a BiBibliotecii Județene