Nu avea permis, dar a furat o maşină pe care a condus-o direct în şanţ

Un tânăr de 21 ani, din comuna Dragomirești, a furat un autoturism și l-a condus pe un drum județean, fără a poseda permis de conducere.A mers cu el doar 3 kilometri, pentru că a pierdut repede controlul volanului şi s-a oprit într-un şanţ, unde a abandonat maşina furată.

 Polițiștii Postului de Poliție Dragomirești au fost sesizați de către un bărbat, în vârsta de 54 ani, din localitatea Doagele, comuna Dragomirești, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras autovehiculul ce fusese parcat în fața porții de acces în locuință. Pe timpul cercetărilor, autovehiculul a fost găsit abandonat, la aproximativ 3 km de locul în care fusese parcat, pe DJ 241 C Dragomirești – Doagele, în afara părții carosabile, cu avarii în partea din față și partea lateral stânga.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că L. Vasilică, de 21 ani, din satul Poiana Pietrei, comuna Dragomirești, este persoana bănuită de comiterea infracțiunii de furt. Tânărul a sustras cheile autovehiculului din locuință, a condus pe DJ 241 C, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile. Din verificările efectuate în baza de date privind conducătorii auto, polițiștii au stabilit faptul că L. Vasilică nu posedă permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal, tânărul fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.   

Pentru a preveni furturile de autoturisme:

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva SECUNDE.

Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor.

Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în acesta. În cazul unui furt, asigurătorul CASCO nu vă despăgubeşte dacă nu prezentaţi cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului.

Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate.

Montaţi un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puţin decât paguba suferită în urma unui furt. Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului, dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia.

Montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism poate ajuta la localizarea maşinii în cazul în care aceasta este sustrasă. Sistemul trebuie să fie monitorizat de o firmă de specialitate, iar în cazul în care autoturismul a fost sustras apelaţi Poliţia pentru localizare şi deplasare în zona în care se află acesta.

Utilizarea marcajelor permanente de tip lac ultraviolet şi gravura în sticlă descurajează hoţii. Acestea se pot face atât la vedere, pe geamuri şi portiere, dar şi în locuri ascunse, cunoscute doar de proprietar.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.