Noul primar al orașului Negrești, Rusu Petru-Cristinel, va fi investit astăzi în funcție

Noul primar al orașului Negresti, Rusu Petru-Cristinel, și consilierii locali își vor prelua funcțiile începând de miercuri, 21 octombrie  când va avea loc ședința de învestire și de constituire a noului Consiliu Local al orașului Negrești.
Ședința a fost convocată pentru  ora 10.00, prin ordinul Prefectului județului Vaslui.
La ședință au fost convocați cei 15 consilieri validați în urma scrutinului din data de 27 septembrie. Este vorba despre Apetrăchioaei Adrian, Baciu Petronel-Marius, Buzdug Marinică, Calciu Monica, Cioată Alexandru, David Gheorghiță-Radu, Fărâmă Victor, Ionescu Cristian-Petrică, Marian Vasile, Mariciuc Vasile, Mihai Paraschiv Vasilică, Moroșanu Radu, Pavel Vasilică-Daniel, Popa Constantin – Cristinel și Săvuță Constantin.
Consiliul Local al orașului Negresti este constituit din 17 membri însă, deoarece Rusu Petru-Cristinel, care deschidea lista consilierilor PNL,  a fost ales primar și Rotariu Bogdan a optat pentru funcția de consilier județean, locurile libere vor fi ocupate de supleanți, următorii pe listă fiind Sălceanu Eusebiu-Marius și Cozma Neculai.
Validarea alegerii domnului Rusu Petru-Cristinel în funcția de primar al orașului Negrești, județul Vaslui și a mandatelor celor 15 consilieri locali s-a făcut de către Judecătoria Vaslui în datele de 14, respectiv 15 octombrie 2020, ulterior Prefectul județului Vaslui, prin ordinul nr. 293 din 19.10.2020 a convocat ședința de învestire și constituire a consiliului local.
La ceremonie vor participa consilierii locali, noul primar și reprezentanții Prefecturii Vaslui, iar accesul altor persoane va fi limitat astfel încât să se respecte regulile sanitare în vigoare.
Ședința se va desfășura la Casa Orășenească de Cultură “Neculai Cioată” din Negrești, va fi filmată și ulterior făcută public atât pe pagina de facebook cât și pe canalul de youtube a primăriei orașului Negrești.