Nouă elevi cu medii de 10 la examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, premiaţi de Minister în cadru festiv

În judeţul Vaslui, în urma susţinerii examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, sesiunea de vară, 9 elevi au obţinut media 10, dintre care şase elevi la Evaluarea Naţională şi trei elevi la Examenul de Bacalaureat, ceea ce reprezintă atingerea unui nou standard în domeniul educaţiei locale. Aceştia vor fi premiaţi de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru rezultatele deosebite, festivitatea de premiere fiind organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui vineri, 13 septembrie 2019, de la ora 11:00, în Amfiteatrul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

 Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat, în anul şcolar 2018-2019, fonduri pentru premierea elevilor  care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională sau la Examenul de Bacalaureat, fiind, astfel, recompensaţi pentru efortul intelectual deosebit, care a dus la obţinerea unei noi performanţe a învăţământului vasluian. Prin Ordinul nr. 5099/2019 al M.E.N. este prevăzută alocarea sumei de 1.000 de lei pentru fiecare elev care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi a sumei de 3.000 de lei pentru fiecare elev care a obţinut media 10 la Examenul de Bacalaureat.

Pentru media 10 la Bacalaureat 2019 vor fi premiaţi: 

Agafiţei M. Ştefana Andreea – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui

Bordeianu Ş. Andrei – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui

Olăreanu C. Alina Mihaela – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui

Pentru media 10 la Evaluarea Naţională 2019 vor fi premiaţ:

Andrei R. Bogdan – Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad

Bejenaru C. Ioana  – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui

Caranfil O.D. Teodora – Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad

Corlaţan G. Briana Elena – Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui

Flueraş G. Elena Ramona – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui

Prodea A. Cosmin Ioan – Colegiul Naţional „Cuza Vodă” Huşi

 

   „Cu discreţie şi profesionalism, la temelia acestor rezultate excepţionale se află dascălii elevilor de 10, care au contribuit la atingerea performanţei educaţionale. Suntem mândri că şcoala vasluiană şi-a dovedit înalta valoare prin modelarea intelectuală şi profund umanistă a acestor elevi, pe care azi îi răsplătim şi îi dăm drept exemplu demn de urmat unor întregi generaţii.

Ne sunt alături în acest demers reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui, Primăriei Municipiului Vaslui, Instituţiei Prefectului şi, bineînţeles, generoasa gazdă a festivităţii de acordare a acestor importante premii – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”. Toate aceste instituţii ne sprijină constant în toate iniţiativele şi le mulţumim pe această cale.”, a spus Prof. Gabriela Plăcintă, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.