Noaptea muzeelor, la Muzeul Județean Vaslui

Sâmbătă, 19 mai 2018, se va sărbători  cea de-a XIV-a ediție a Nopții Muzeelor – organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR), alături de alte 150 de instituții de profil din România.

Cu această ocazie, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui își va deschide porțile pe timp de noapte pentru toți vizitatorii săi. Organizatorii vă invită alături de ei pentru a participa la această sărbătoare, devenită tradițională, a Nopții Europene a Muzeelor, care se va desfășura la muzeul vasluian după următorul program:

Sâmbătă, 19 mai 2018

  • Ora 1700 – Deschiderea manifestărilor cultural-artistice cu un Concert susținut de Ansamblul vocal-instrumental „Izvorașul” Vaslui (coordonat de prof. Dănuț Barzu) și de Fanfara „Teișorii” de la Lipovăț (coordonată de prof. Gheorghe Roșu).
  • Ora 1730 – Vernisajul Expoziției„Centenarul României Mari. Armata Română în mărturii muzeistice și documentare”. Expoziția este rezultatul colaborării dintre Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” VasluiMuzeul Parașutiștilor din cadrul Centrului de Instruire pentru ISR, Paraşutişti, Operaţii Speciale şi JTAC „General – maior Grigore Baştan” Buzău și Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci. În cadrul expoziției sunt prezentate obiecte de patrimoniu, dovezi muzeistice și documentare ale Armatei Române din cele mai importante bătălii purtate pentru întregirea neamului românesc. 
  • Ora 1815Program artistic de microrecitaluri vocal-instrumentale susținute de tineri muzicieni vasluieni coordonați de profesorii: Galina Parfeni, Renata Fodor, Romeo Tălmaciu, Alexandru Ursu, Alin Bulboacă, Eduard Bîţu, Iftimie Căuneac și corepetitor Snaider Ana Maria. Lor li se alătură și Fanfara “Rotaria Junior” – Palatul Copiilor Vaslui.

Programul de vizită a expozițiilor permanente ale Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui se va prelungi. Intrarea este liberă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.