Niciun weekend fără accidente

Neacordarea de prioritate, traversarea neregulamentară şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers au  fost cauzele a trei accidente de circulaţie înregistrate la sfârşit de săptămână.

În după-amiaza de 10 septembrie, la numărul de urgenţă 112 a fost primită o sesizare privind producerea unui accident de circulaţie pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Vaslui.

Poliţiştii Biroului Rutier Vaslui au efectuat cercetări la faţa locului şi au constatat faptul că neacordarea de prioritate a fost cauza producerii acestui eveniment.

Astfel, P. Georgeta în vârstă de 46 ani, din comuna Muntenii de Sus a condus un autoturism, iar la ieşirea din curtea unui depozit, nu a acordat prioritate de trecere motociclului condus de un tânăr, în vârstă de 24 ani, din municipiul Vaslui. Acesta circula în mod regulamentar pe banda a-II-a, din direcţia municipiul Vaslui către Muntenii de Jos, a frânat, dar nu a reuşit să evite impactul.

Tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui unde a fost diagnosticat cu „policontuzii”.

Poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui au efectuat cercetări cu privire la un accident de circulaţie produs în după-amiaza de 09 septembrie, pe raza comunei Muntenii de Jos.

B.Alexandru, de 29 ani, din municipiul Huşi, a condus un autovehicul din direcţia Bârlad către Vaslui, iar pe raza localităţii Muntenii de Jos a acroşat un pieton, în vârstă de 21 ani, care se angajase în traversarea drumului în mod neregulamentar. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui unde a fost diagnosticată cu „fractura gambă”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat faptul că nu consumase băuturi alcoolice.

În seara de 09 septembrie, pe DN. 15 D, pe raza comunei Ştefan cel Mare s-a produs un accident de circulaţie. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului de poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui au rezultat următoarele:

C.Marinela, de 35 ani, din municipiul Vaslui, conducea un autovehicul din direcţia Negreşti către Vaslui. Pe raza comunei Ştefan cel Mare a efectuat manevra de schimbare a direcţiei de mers spre stânga, pe un drum lateral, fără însă a se asigura corespunzător. În acel moment, conducătorul unui alt autoturism, M. Ionel, de 24 ani, din comuna Tanacu era angajat în depăşire, în mod regulamentar, iar cele două autovehicule au intrat în coliziune.

Din accident a rezulta rănirea unei minore, în vârstă de 16 ani, din municipiul Vaslui, pasageră pe locul dreapta faţă în primul  autovehicul, care a fost diagnosticată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui cu „traumatism              cranio-cerebral şi fractură masiv facial stâng”. De asemenea, C. Marinela şi alţi trei pasageri au fost diagnosticaţi cu „traumatism cranio-cerebral”.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au fost negative.

În toate cele trei cazuri, poliţiştii au întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, continuând cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentelor de circulaţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.