Nici hoții nu mai sunt ce-au fost! Un bărbat a păcălit doi copii și le-a furat banii

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Bârlad cercetează un bărbat de 46 de ani, din municipiul Bârlad, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt, în formă continuată, în zona Pieței Agroalimentare Sf. Ilie din Bârlad.

Polițiștii bârlădeni au stabilit că, pe 30 octombrie 2022, la ora 10.40, bărbatul ar fi sustras câte 200 de lei de la doi minori, în vârstă de 15 ani, din comunele Viișoara, respectiv Ciocani, județul Vaslui. Pretinzând că vrea să schimbe, în cupiuri mai mici, o bancnotă de 200 lei, el i-a fi determinat pe minori să-i înmâneze sumele deținute de ei, după care, profitând de neatenția lor, le-ar fi sustras o parte din ei. Prejudiciul estimat în urma săvârșirii infracțiunii este de 400 lei și a fost recuperat integral.

Pe 30 octombrie 2022, în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad l-au reținut pe bărbat, pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea luării unei măsuri preventive. Polițiștii bârlădeni continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în formă continuată.