Nereguli în unităţile de alimentaţie publică
În perioada 1 august-9 septembrie, reprezentanții DSP Vaslui au desfășurat o acțiune de control pentru verificarea respectării legislației în vigoare în unitățile de turism, fiind verificate patru unități de cazare hotelieră, o pensiune turistică, 19 unități de alimentație publică, o unitate de alimentație colectivă (cantină) și o unitate de catering.
În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformități pentru care au fost întocmite grafice de conformare și au fost aplicate 26 avertismente și 4 amenzi contravenționale în cuantum total de 2.900 lei.
Principalele neconformități constatate:
— angajarea de personal fără a fi instruit cu noțiuni fundamentale de igienă;
— nedotarea unităților cu produse biocide pentru dezinfecția suprafețelor ce urmează sa vină în contact de alimentele;
— nerespectarea ritmicității acțiunilor de combatere a dăunătorilor;
— neasigurarea unui circuit funcțional pentru alimente, personal și deșeuri;
— neasigurarea monitorizării zilnice a temperaturii din interiorul agregatelor de frig.