Ministrul Transporturilor, la Vaslui: „Pe DN 15D și 2F vor fi puse, în acest an, covoare asfaltice”

Vineri, 21 aprilie, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a fost prezent la Vaslui, unde s-a întâlnit cu Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean şi cu Ciprian Trifan, vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, cu primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, cu cel al oraşului Negreşti, Vasile Voicu, precum şi cu primarii comunelor Zăpodeni, Laza, Vultureşti,  Ivăneşti, Ştefan cel Mare.  

După ce, în ultima perioadă, autoritățile județene și locale s-au plâns de starea foarte proastă a drumurilor 15D și 2F, care fac legătura cu județele Neamț și Bacău, ministrul a dat asigurări că odată cu încălzirea vremii, vor fi puse covoare asfaltice pe aceste artere. Totodată, Răzvan Cuc a precizat că, în perioada următoare, vor începe lucrările la centura ocolitoare a municipiului Bârlad.

Picture 105 (Copy)„Am nimerit în județ în mijlocul codului portocaliu, dar și mandatul la minister tot cu un cod portocaliu l-am început. Am făcut o inspecție pe DN 24, pentru a urmări cum se desfășoară deszăpezirea. Utilajele sunt la lucru, am promisiuni că, până la ora 22.00, se vor debloca toate drumurile și vor fi deschise pentru circulație. Din păcate, acest cod portocaliu a prins participanții la trafic cu autoturismele neechipate corespunzător, dar, în același timp, a fost pentru noi un test foarte bun și e bine că am reușit să avem utilajele disponibile, pentru a interveni eficient și pentru a reuși să decongestionăm principalele drumuri naționale”, a spus Răzvan Cuc.

Ministrul a precizat că anumite blocaje în trafic intervin și din cauza autoturismelor care nu au opresc și forțează filtrele de poliție care restricționează circulația, menționând că a văzut personal, în anumite situații, cum utilajele de deszăpezire încercau să-și facă loc printre autoturismele care blocau activitatea de deszăpezire.

Ministrul Transporturilor a spus că, la plecarea din județul Vaslui, va mai inspecta o serie de drumuri naționale pentru a vedea cum se desfășoară acțiunea de deszăpezire.

Prezent la Vaslui, Șeful Direcției Regionale De Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, Ovidiu Laicu, a declarat că în județul Vaslui se acționează cu peste 30 de utilaje de deszăpezire, dar că intervenția acestora a fost îngreunată de viscol.

„Eu îmi cer scuze pentru inconvenientele care au fost, dar cu Dumnezeu, zic eu, nu ne putem pune. Până la ora 22.00 se va circula pe toate drumurile naţionale din Vaslui”, a precizat Ovidiu Laicu, promisiune care a fost şi îndeplinită, drumurile fiind deblocate înainte de ora 20.00.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.