Ministrul Sănătăţii vine sâmbătă la Vaslui! Va vizita centrele de vaccinare

Întâlnire de ultimă oră la Vaslui. Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, va veni sâmbătă, 5 iunie 2021, la ora 9:30, la Rebricea. Aici va vizita centrul de vaccinare organizat la Căminul Cultural, după care, următoarea „țintă” va fi la Maratonul vaccinării din Vaslui. Programul vizitei cuprinde și activități de vaccinare la cabinetul medicului de familie dr. Cătălina Adochiei, întâlniri cu reprezentanți ai Prefecturii Vaslui și întâlnire cu medici de familie din Vaslui.

Cine este Ioana Mihăilă?

Ioana Mihăilă este noul ministrul al Sănătăţii, din aprilie 2021, fiind propunerea USR PLUS pentru funcţia menţionată. Numirea Ioanei Mihăilă pe funcția de ministru din cadrul Ministerului Sănătății, vine în contextul în care premierul Florin Cîțu l-a demis pe fostul ministru Vlad Voiculescu. Acesta a ales să îl revoce pe Voiculescu după mai multe gafe făcute de acesta, gafe care au culminat cu introducerea, fără consultul premierului, a unor noi reguli de carantinare.

Ordinul prin care se instituie regula carantinării unei localități pentru o rată a infectării de 3 la mie (de două ori și jumătate mai mică decât cea de până ieri) este nu numai ilegală, este un act administrativ inexistent, pentru lipsa dreptului de semnătură. În plus, este un abuz în serviciu penal.

În altă ordine de idei, demiterea lui Voiculescu a stârnit un întreg război al declarațiilor între USR-PLUS și PNL, primii cerând demiterea sau demisia lui Florin Cîțu de pe poziţia de premier. La pachet cu plecarea lui Voiculescu din minister a venit și plecarea Andreei Moldovan, până la acea dată, secretar de stat.

Din 2014 până în prezent, Ioana Mihăilă a fost medic primar endocrinologie și coordonator medical al Clinicii Medena. Potrivit C.V.-ului ei, dr. Mihăilă mai administrează, din 2012, o clinică unde se fac proceduri de înfrumusețare, în special epilare definitivă.