Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, în vizită la Vaslui

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat miercuri, la Vaslui, că românii care pleacă la muncă în străinătate trebuie să ştie că statul român le este alături şi le-a cerut acestora să se informeze înainte de a părăsi ţara.

Prezentă la lansarea în judeţ a Campaniei “Informare acasă! Siguranţă în lume!”, Intotero le-a solicitat autorităţilor locale să se implice în munca de informare a cetăţenilor care vor să părăsească ţara cu privire la riscurile la care sunt expuşi când părăsesc ţara şi a făcut un apel către primari să comunice mai mult cu cei plecaţi să lucreze în străinătate.

“Sunt oameni care pleacă fără să aibă suficiente informaţii. Nu ne propunem prin această campanie să-i încurajăm pe conaţionalii noştri să plece în străinătate, dimpotrivă. (…) Cei care pleacă trebuie să ştie că statul român le este alături în caz de neplăceri sau alte evenimente urâte. Contăm pe sprijinul dumneavoastră în diseminarea informaţiilor, iar materialul pe care l-am pus la dispoziţie conţine toate elementele de prevenţie, dar şi numere de telefon la care cei aflaţi în dificultate pot să apeleze. În egală măsură, aş vrea să facem un apel către dumneavoastră. Suntem în anul Centenarului, an în care ne dorim cu toţii să fim uniţi şi vorbind de unitate, mi-aş dori ca cei dintre dumneavoastră care nu au deschis o linie de comunicare directă cu cetăţenii din localităţile dumneavoastră care au plecat la muncă în străinătate, să facă acest lucru”, a transmis Natalia Intotero.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a trecut în revistă o serie de proiecte menite să îi readucă în ţară pe românii plecaţi la muncă în străinătate.

Intotero a subliniat că nu există o evidenţă exactă a cetăţenilor români care merg la muncă în străinătate. Ea a declarat că numărul acestora este mai mare decât cel din statistici, având în vedere că cei care pleacă din România nu au obligaţia de a anunţa autorităţile cu privire la faptul că locuiesc sau muncesc în afara ţării. Ministrul i-a încurajat pe cetăţeni să anunţe ambasadele sau consulatele româneşti din statele în care pleacă să muncească.

La întâlnirea ministrului Natalia Intotero cu primarii din judeţul Vaslui au participat subprefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan, şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Vaslui, Ciprian Trifan şi Vasile Mariciuc. Profitând de prezenţa primarilor la întâlnire, Mariciuc a dat citire unei scrisori a episcopului Huşilor, Ignatie, prin care autorităţile locale sunt îndemnate să sprijine referendumul pentru susţinerea familiei tradiţionale. AGERPRES / (AS – autor: Loredana Ciobanu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.