Ministrul Culturii : ”Muzee mai frumoase ca la Bârlad mai rar găsești!”

Miercuri 29 iunie, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, și președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, au participat la evenimentul „Finisak”, organizat de Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad.

Manifestarea s-a dorit a fi un bilanț asupra a ceea ce s-a întâmplat la cea de a IV a ediție a Bienalei Internaționale de Artă Contemporană, dar și în cadrul expoziției semnate de artistul Zuzu Caratănase.

„Muzee mai frumoase ca la Bârlad mai rar găsești. Asta este o constatare evidentă. Faptul că ați construit de la zero o galerie este absolut impresionant și ne dorim la nivel de minister să avem astfel de investiții, să încercăm să construim și lucruri noi, nu numai să recondiționăm. Vă felicităm și pentru bienala organizată la Bârlad. Până acum, Ministerul Culturii a finanțat doar proiecte din zona de spectacole, anul acesta este pentru prima oară când acordăm finanțări substanțiale pentru arta plastică, fiindcă și arta plastică trebuie promovată”, a precizat ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a ținut să-i mulțumească reprezentantului Guvernului că și-a făcut timp pentru a vizita muzeul bârlădean, care a devenit un reper printre instituțiile muzeale din țară.„Am dezvoltat o serie de evenimente, pe lângă ce se întâmplă periodic la muzeul din Bârlad, care dau viață atât orașului, cât și regiunii noastre, pentru că avem vizitatori de peste tot. Asta cred că este nota care ne-a fost dată pentru tot ce a fost făcut aici”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Publicul prezent a avut ocazia să revadă expozițiile, inclusiv lucrările semnate de marele artist spaniol Francesco Goya (1746 – 1828), precum și cele semnate de George Braque, Fernand Léger, Amedeo Modigliani, Gustav Klimt, Rene Magritte, Giorgio de Chirico și Marc Chagall, din colecția av. George Șerban.

One thought on “Ministrul Culturii : ”Muzee mai frumoase ca la Bârlad mai rar găsești!”

Comentariile sunt închise.