Ministrul Agriculturii, prezent la Ziua Comunei Ștefan cel Mare

Duminică, 1 iulie, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent în județ, unde a participat ala hramul lui Ștefan cel Mare de la Cănțălărești. Atât el cât și ceilalți invitați, printre care și senatoarea Doina Silistru, deputatul Irinel Stativă, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, Eduard Andrei Popica, prefectul județului, au fost primiți de autoritățile locale cu pâine și sare.
Ministrul  a depus o coroană de flori la bustul marelui domnitor, după care, extrem de popular, a vorbit cu oamenii prezenți, apreciind așa cum se cuvine și munca gospodinelor care au trudit învelind sute de sarmale pentru cei care vor veni la pomenirea lui Ștefan. ”Dumneavoastră, ar trebui să fiți ministru indiferent de ce partid vine. Așa… ca om”, i-a spus o localnică lui Petre Daea. 

Sute de oameni au venit la Sărbătoarea comunei Ștefan cel Mare,  dedicată în acest an Centenerului.  Aceasta a debutat cu o  o slujbă în memoria marelui Voievod Ștefan cel Mare, susținută de un sobor de preoți. Nu a lipsit nici Marele Ștefan, într-un moment susținut de actorii Teatrului ”Victor Ion Popa” Bârlad.  .
Invitați din Republica Moldova au însuflețit atmosfera cu un dans al pamblicilor tricolore, prezentat de invitați din Republica Moldova. Rând pe rând, pe scenă au urcat  Vitalie Dani, Ansamblul Plaieșii, Cosmina Adam, Fuego și Irina Loghin, Sidonia Hurdubaie, Adriana Ochișanu și Prisecaru Anicuța. 
“Așa e an de an la noi și, parcă, de la an la an suntem mai mulți! Știți cu  toții, avem o comună de gospodari, trăim din agricultură și ne bucurăm că ministrul Agriculturii este alături de noi. Alături de noi avem și partenerii noștri din Gotești, Republica Moldova (…)Oamenii de aici sunt adevăraţi patrioţi, gândesc şi trăiesc româneşte prin tot ceea ce fac, respectă memoria marelui domnitor”, a spus primarul Mihai Moraru.

”Ne aflăm aici pentru a sărbători și de a ne aminti de Ștefan cel Mare, cel care timp de 47 de ani a ținut piept Imperiului Otoman. Ne onorează să fim în localitatea care i-a luat numele marelui domnitor, iar unii istorici spun chiar că Bătălia de la Vaslui ar fi avut loc cam pe aceste locuri. An de an ne întâlnim aici, prilej cu care putem face și bilanțul activității noasre. Acesta, cel mai bine, îl puteți face dumneavoastră, care cunoașteți cel mai bine ce s-a făcut și eu zic că s-au făcut multe: apă, canalizare, asfaltări de drumuri. Eu îmi exprim doar o speranță: aceea că comuna Ștefan cel Mare va fi printre primele comune din țară unde gazul, apa și drumurile asfaltate vor fi prezente în toate satele”, a spus Dumitru Buzatu.

„ Primiți din partea mea, salutul meu prietenos și respectul pentru tot ceea ce faceți. Respect pentru dragostea pe care o arătați valorilor țării. În acest moment, în care natura a mângăiat zona, am satisfacția că sunt alături de dumneavoastră”, a spus ministrul Petre Daea.

Foto – Liviu Buculeasa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.