Ministerul Educaţiei NU a interzis oferirea de flori şi mărţişoare în şcoli

Ministerul Educaţiei a precizat miercuri că nu a transmis şi nu va transmite către unităţile şi instituţiile de învăţământ ‘nicio interdicţie expresă’ cu privire la oferirea de flori şi mărţişoare, însă a îndemnat la prudenţă din perspectiva oricărui tip de interacţiuni care pot facilita transmiterea virusului SAR-CoV-2.

Ministerul Educaţiei afirmă că ”nici nu poate schimba şi nici nu doreşte” să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum ‘flori şi mărţişoare’ în categoria ‘obiecte personale’.

”În Ordinul comun nr. 3235/2021 al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale. (…) Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii. În acest context, Ministerul Educaţiei nici nu poate schimba şi nici nu doreşte să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum ‘flori şi mărţişoare’ în categoria ‘obiecte personale”. Ministerul Educaţiei nu a transmis şi nu va transmite către unităţile şi instituţiile de învăţământ, nici măcar cu titlu de recomandare, nicio interdicţie în acest sens, dar îndeamnă la prudenţă din perspectiva oricărui tip de interacţiuni care pot facilita transmiterea virusului SARS-CoV-2”, se arată în comunicat.