Microbuz cu vasluieni, accident devastator în Ungaria

Un microbuz plin cu români, printre care și mai mulți vasluieni a fost implicat, astăzi , 10 iulie, într-un accident devastator în Ungaria, după un impact violent cu un tractor şi cu o dubiţă.

În urma coliziunii, microbuzul s-a transformat într-un morman de fiare, iar trei oameni au rămas încarceraţi. Ambulanţele au preluat de la locul accidentului numeroase victime pe care le-au transportat la spitalele din zonă. În total, doi oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi nouă au ajuns la spital. Dintre cei nouă răniţi, opt sunt în stare foarte gravă.

“In dimineața zilei de duminica, ora 03.56, pe raza județului Hajdu – Bihar din Ungaria (la o distanță de circa 20 km de Oradea) a avut loc un accident rutier, în care a fost implicat un autovehicul Ford Transit, soldat cu un bărbat decedat și rănirea altor 6 persoane, printre care si conducătorul auto. Acesta a fost identificat în persoana numitului O. Ovidiu (40 ani) din comuna Todiresti care este internat cu răni grave la Spitalul din localitatea Berettyoujfalu din Ungaria. Printre celelalte 5 persoane rănite, pasageri ai microbuzului, se regăsește un bărbat din Vulturesti (30 ani) si o femeie din Vaslui (31 ani) – se pare ca era cu minorul (nu s-a reușit sa se afle starea acestuia). Alte 2 persoane ar fi din judetul Iasi, iar cu privire la una nu s-a aflat de unde este. Se fac demersuri pentru informarea familiilor, atât a persoanei decedate cât si a răniților, de pe raza județului Vaslui”, a transmis ISU Bihor.

Microbuzul, înmatriculat în judeţul Vaslui, era condus de un bărbat de 40 de ani, din comuna Todireşti, care se deplasa pe drumul european 42 din Ungaria, în apropiere de graniţa cu România. La un moment dat, în jurul orei 04.00, microbuzul a fost implicat într-un grav accident după un impact violent cu un tractor şi cu o dubiţă. Potrivit jurnaliştilor din Ungaria, microbuzul a intrat în depăşirea tractorului, iar din motive încă necunoscute, şoferul român a atins tractorul, apoi a tras de volan şi a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit de dubiţă.