„Meseria face diferența”, la Colegiul Economic Anghel Rugină Vaslui

Începând cu 1 martie,  Colegiul Economic Anghel Rugină Vaslui a derulat Campania Națională „Meseria face diferența”, o campanie care a avut ca scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a, dar și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual. Campania, coordonată de prof, Tinca Daniela  Pracsiu s-a încheiat în data de 11 martie, de Ziua Națională a Meseriilor.

Activitățile derulate în cadrul campaniei au fost numeroase și au implicat mai multe cadre didactice din cadrul Colegiului Economic: Tinca Daniela Pracsiu ,  Alina Tanasă,  Andreea Botezatu,  Laura Dima, Mihaela Nițică  (director adjunct) și Filip Alexandru (director).

Seria activităţilor specifice a fost deschisă pe 1 martie, când prof. Pracsiu Daniela a participat la activitatea Săptămâna Meseriilor  organizată on-line , în colaborare cu Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Vaslui. S-au realizat activități de prezentare a ofertei educaționale a colegiului și de orientare în carieră a elevilor de gimnaziu.

Pe 8 martie, profesorii Pracsiu Daniela și Săvescu Carmen de la Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui au participat la activitatea MESERIA VIITORULUI organizată la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Vaslui. Elevii clasei a VIII- a au prezentat  desene cu  meserii ale viitorului. Aceștia au primit de la profesorii liceului cărți din domeniul economic și culegeri de informatică.

Pe 9 martie, prof. Pracsiu Tinca Daniela a organizat activitatea ”Promovarea învățământului profesional și tehnic prin proiectele europene.  Cu această ocazie a fost  prezentat proiectul Erasmus + Internship – from theory to professional skills,  nr. de referință 2018-1-RO01-KA102-047616 ,  01.09.2018 – 31.08.2021.

Ultima zi din campanie a fost și cea mai bogată în acțiuni. Astfel, sub genericul” Absolvenții de ieri, profesioniștii de astăzi! ” .  prof. Pracsiu Daniela a prezentat filmul „Absolvenții de ieri, profesioniștii de azi!” cu mesajele transmise de către absolvenții liceului economic, elevii și-au exprimat opinia privind planul de carieră propriu, iar prof. Tanasă Alina a prezentat un material de promovare a învățământului profesional și tehnic in Vaslui. Același filmuleț, dar și oferta educațională a liceului, au fost prezentate și elevilor de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Vaslui .

Întregul colectiv implicat în derularea campaniei a participat la activitatea intitulată „Meseria viitorului”. Au participat elevi de la clasa a VIII-a și cadre didactice de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu ” din Vaslui. În cadrul activității, elevii au prezentat eseuri, ppt-uri și reprezentații grafice pe tema dată.  Cadrele didactice organizatoare au prezentat oferta educațională a colegiului și filmul „ Absolvenții de ieri, profesioniștii de azi!”.

În paralel, prof. Dima Laura  a participat la activitatea „Săptămâna Meseriilor”  organizată on-line , în colaborare cu Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Vaslui.  S-au realizat activități de prezentare a ofertei educaționale a colegiului și de orientare în carieră a elevilor de gimnaziu.

Cde menționat, conducerea liceului a oferit logistica necesară derulării campaniei de promovarea a școlii., iar cărțile oferite elevilor au fost donate de liceu și de prof. Daniela Pracsiu .