Membrii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și-au ales președinții organizațiilor din Vaslui și Negrești

Vineri, 11 decembrie, membrii și simpatizanți ai Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din zona Negrești și Vaslui și-au dat întâlnire, pentru a constitui organizațiile locale și pentru a-și alege organele de conducere.  Acțiunea a avut loc în contextul în care, deși la nivel județean AUR nu are încă organizații bine structurate, a reușit performanța să obțină la alegerile parlamentare 12,6% din voturile alegătorilor, trimițând direct în Parlament primul candidat de pe lista de la Camera Deputaților.

Raisa Enachi, viitorul deputat de Vaslui, nu a putut fi prezentă la întâlnire, aceasta fiind prezidată de omul de afaceri Ion Filimon, basarabean cu cetățenie română, cel care și-a asumat sarcina de a organiza filiala AUR de la Vaslui.

”Alegerile au fost un pas important pentru noi și ne-au arătat exact susținerea de care avem parte din partea populației. A fost o etapă, dar trebuie să mergem mai departe, iar următorul pas este constituirea organizațiilor municipale și orășenești și alegerea președinților acestora. Ne aflăm aici doar o parte din oamenii care au participat activ la campania electorală, care au muncit, și care au dreptul prioritar de a-și alege reprezentanții, astăzi pentru Vaslui și Negrești, urmând ca duminică să ne întâlnim la Murgeni”, a spus Ion Filimon.

La întîlnire a fost prezent și preotul Valentin Burghelea, care a oficiat o slujbă religioasă, sfâtuindu-i pe cei prezenți ca în tot ceea ce fac să țină cont de principiile care i-au adunat împreună: ”Să vă iubiți, să vă țineți legați unii de alții, dacă aveți probleme interne să le discutați între voi, căci presa abia așteaptă să găsească ceva. Ideea este să păstrăm valorile țării: credința și familia. Putere și răbdare vă doresc!”

În urma propunerilor făcute și a voturilor exprimate, la Organizația Municipală Vaslui a Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a fost ales ca președinte Vlad Dicu, manager al unei instituții bancare din județ.

La Negrești  Organizația Orășenească AUR va fi condusă de Emil Bunduc, de profesie tehniciat veterinar. 

Duminică, 13  decembrie, AUR va constitui și organiza alegeri pentru funcția de președinte, la Organizația Orășenească Murgeni.

”Pentru doamna deputat Raisa Enachi garantez cu capul , că nu o să trădeze partidul. Provine dintr-o familie de oameni serioși, o familie de țărani, care au trecut prin toate stadiile de după Revoluție: au lucrat prin străinătate, știu ce înseamnă greul, și nu au să trădeze. Este din Basarabia, dar basarabenii sunt oameni care au luptat să păstreze tradițiile și cultura românească, au suferit pentru asta și chiar părinții mei au fost duși în Siberia pentru convingerile pe care le-au avut… La Vaslui avem mulți oameni care au rude dincolo de Prut și care ne-au susținut”, a afirmat Ion  Filimon.

În ceea ce privește etapele următoare de organizare a structurilor, Ion Filimon a afirmat că în cel mai scurt timp se vor înființa cabinete în fiecare oraș din județ.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor este rezultatul unificării forțelor politice românești care au în vedere interesele poporului român. Principiile doctrinare ale Partidului sunt: libertatea, moralitatea, responsabilitatea, dreptatea, democraţia, unionismul, patriotismul, egalitatea în drepturi și șanse și solidaritatea.        (Mihaela Zărnescu)