Maiorul Panfil Marian, decorat cu Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne

Astăzi 07 ianuarie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, într-un cadru festiv, prin ordin al ministrului afacerilor interne, maiorul Panfil Marian a fost decorat cu “EMBLEMA DE ONOARE A MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE PENTRU MISIUNI INTERNAȚIONALE”. Ofițerul a participat la cinci misiuni de evaluare operaționale ; membru în cadrul  echipei de evaluare a unităților de poliție constituite ale Republica Bangladesh în anul 2017, iar ulterior șef de echipă în alte patru astfel de misiuni în Republica Nigeria (2017, 2018), Republica Benin (2018) și Republica Burkina Faso (2018).

De asemenea, pe durata turului de serviciu, maiorul Panfil Marian a fost selecționat de către conducerea Componentei de Poliție a MINUSMA să participe la două cursuri de formare profesională destinate personalului ONU, care s-au desfășurat în localitatea Entebbe, Republica Uganda (2018) la RSCE și localitatea Vicenza, Republica Italia (2016) la CoESPU.

Ofițerul a activat în această perioadă ca expert în domeniul ordinii publice, la cartierul general al misiunii cu sediul în localitatea Bamako, în cadrul Biroului de Operații al Componentei de Poliție a MINUSMA.

Tot astăzi, au fost prezentați 10 elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi “PETRU RAREȘ“ Fălticeni, care își vor desfășura stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui.

Astfel, în perioada 07.01.2019 – 10.05.2019, “învățăceii” vor fi repartizați unor cadre cu experiență și vor participa la misiunile unității unde își vor putea pune în practică noțiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs. Principalele modalități de pregătire sunt însușirea modului de acțiune în cadrul elementelor de dispozitiv, participarea la toate misiunile, activitățile având ca scop aprofundarea și consolidarea cunoștințelor asimilate și perfecționarea deprinderilor practice.