Manifestările organizate de Ziua Universală a Iei, ”sabotate” de Primăria Bârlad

„CU IA LA ȘOSEA” s-a intitulat generic proiectul  A FI! – Asociația Femeilor  Întreprinzătoare Bârlad, organizat în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui, prilejuit de sărbătorirea Zilei Universale a Iei. Entuziasmul organizatorilor s-a ivit încă de la prima oră a dimineții de nepăsarea și lipsa de implicare a Primăriei Bârlad: scena și tot Teatrul de Vară, locul de desfășurare a evenimentului,  nu au fost curățate, echipamentul de sonorizare avea doar o boxă,  iar tehnicianul trimis nu prea știa cum functionează.  Ceea ce se prevedea  un fiasco a fost în cele din urmă salvat de entuzismul organizatorilor.

 

”Este foarte important să îi mulțumesc unui om pe care l-am cunoscut de curând, și fără de ajutorul căruia nu am fi reușit organizarea acestui eveniment. Este vorba de domnul Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui, care m-a  surprins  prin deschiderea pe care a avut-o la inițiativa noastră și prin disponibilitatea de a sprijini proiectele culturale organizate de noi.

În ceea ce privește numărul de participanți, mi-aș fi dorit să fie prezente mai multe persoane, mai multe formații, pentru că Sărbătoarea Iei ar fi trebuit să fie un punct de atracție pentru bârlădeni. Am avut-o astăzi în mijlocul nostru pe interpreta  Lenuța Burghilă , dar și  Ansamblul Doina Isnovatului,  din Republica Moldova.  Mi-aș  fi dorit o implicare mai mare a Consiliului Local, cu atât mai mult cu cât ideea proiectului a fost pusă pe masă încă din 2016. Asociația AFI încearcă să promoveze valorile culturale ale orașului și, de aceea, ori de câte ori se poate,  evenimentele noastre să fie realizate în spațiul public. Pentru că ceea ce ne dorim noi, și cu siguranță se poate realiza, este să punem Bârladul pe harta evenimentelor culturale importante din România. Cu mai multă implicare din partea tuturor factorilor de decizie, acest lucru se poate realiza”, ne-a precizat  Mioara Timofte, președintele  A FI! Bârlad

Proiectul cultural „Cu ia la șosea”, se află la a treia ediție . În cadrul evenimentului a fost aleasă și ”cea mai frumoasă Drăgaică”, lucru destul de dificil, datorită frumuseții tuturor participantelor. În cele din urmă,  titlul i-a fost decernat unei tinere din Republica Moldova.  ( Florin GHELȚU,  Mihaela ZĂRNESCU )