Manifestare de amploare dedicată evocării lui Ștefan cel Mare, la Podul Înalt

Cu ocazia împlinirii a 515 ani de la trecerea din istorie în veșnicie a măritului voievod Ștefan cel Mare al Țării Moldovei (1457-1504), Muzeul Județean „Ştefan cel Mare” Vaslui – alături de Consiliul Județean Vaslui, Centrul Militar Județean Vaslui, Brigada 15 Mecanizată „Podul Înalt” Iași și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui – organizează, ca de fiecare dată, o amplă manifestare cultural-științifică, intitulată ȘTEFAN CEL MARE ȘI ETERNITATEA FAPTELOR SALE. 515 ani de la trecerea sa în veșnicie . Aceasta se va desfășura în data de duminică, 7 iulie 2019, începând cu ora 1700, la Ansamblul monumental PODUL ÎNALT din satul Băcăoani (comuna Munteni de Jos, județul Vaslui).

Manifestarea se va desfășura după următorul program:

– Slujbă de Tedeum și Ceremonial militar – cu participarea preoților din Protopopiatul Vaslui, a militarilor din Brigada 15 Mecanizată „Podul Înalt” Iași, precum și a militarilor din garnizoanele Bârlad și Huși

– Alocuțiuni ale oficiliatăților și invitaților

Vernisajul Expoziției EPOCA LUI ȘTEFAN CEL MARE– organizată de Muzeul Județean „Ştefan cel Mare” Vaslui

– Înmânarea plachetelor comemorative

– Depunere de coroane, jerbe și flori la Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare

– Spectacol folcloric

În acest sens, organizatorii îi invită pe vasluieni să le fie alături la această amplă manifestare care va evoca faptele de eroism ale voievodului ȘTEFAN CEL MARE al Țării Moldovei, pentru a le eterniza în memoria noastră colectivă.

Organizatorii acestui eveniment sunt: prof. dr. Ramona Maria MOCANU – manager al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și dr. Laurențiu CHIRIAC, muzeograf la aceeași instituție.