Ion Coșer, consul al Republicii Moldova la Iași, în vizită de lucru la Prefectura Vaslui

Ion Coșer, consul al Republicii Moldova la Iași, a fost prezent astăzi la Vaslui, unde a avut o întâlnire de lucru cu prefectul Isabel Bogdan şi cu subprefectul Mircea Gologan, agenda întrevederii având ca tematică subiecte referitoare la situaţia cetăţenilor moldoveni de pe teritoriul judeţului Vaslui.
Prefectul Isabel Bogdan a prezentat o informare generala cu privire la situaţia cetăţenilor moldoveni şi a celor cu dublă cetăţenie, a numărului de persoane din Republica Moldova documentate cu permise de şedere, a celor ce domiciliază în judeţul Vaslui și au carte de identitate, a numărului de elevi moldoveni care studiază în judeţul Vaslui, precum şi detalii referitoare la procedurile juridice şi administrative la care apelează cetăţenii moldoveni pentru obținerea paşapoartelor şi permiselor de conducere.
Consulul Ion Coșer a menţionat beneficiile prezenţei în judeţ, în diferite domenii de activitate, a cetăţenilor moldoveni sau cu dublă cetăţenie – educaţie, sănătate, sectorul economic.
La final, cei trei au stabilit ca şi în viitor să promoveze şi să susţină întâlnirile între reprezentanții Instituției Prefectului-județul Vaslui și Consulatul General al Republicii Moldova la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.